Află care este cel mai bun ulei natural pentru piele
Uleiul de măceșe, cunoscut și sub denumirea de ulei din semințe de măceșe, este într-o cursă umăr la umăr cu uleiul de cocos atunci când vine vorba de beneficiile pentru piele. Fructele de măceșe au fost un remediu folosit de vechii egipteni și de mayași datorită uimitoarelor sale proprietăți de vindecare.
Uleiul de măceșe a fost încorporat într-un sirop și raționalizat pe timpul războiului în Marea Britanie, pentru a se asigura rezistența copiilor la infecții. Siropul realizat din aceste semințe a ajutat și la calmarea diareei, a crampelor stomacale și menstruale, a stărilor de greață și indigestie. Fiind un ulei esențial din punct de vedere tehnic, uleiul de măceșe are o multitudine de utilizări.
Proprietățile de vindecare ale uleiului de măceșe se datorează structurii sale chimice. Acesta este bogat în acizi grași esențiali, mai ales oleic, palmitic, linoleic și linoleic gama. Uleiul de măceșe conține acizi grași polinesaturați, cunoscuți și sub denumirea de acizi grași esențiali (EFA); atunci când sunt absorbiți prin piele, acești acizi grași sunt convertiți în prostaglandine (PGE), cu rol important în membrana celulară și regenerarea tisulară. Mai exact, această regenerare poate oferi beneficii antiîmbătrânire. De asemenea, este deosebit de bogat în vitamina C, fiind una dintre cele mai bune surse vegetale pentru această vitamină.
Uleiul de măceșe are importante beneficii antiîmbătrânire pentru piele datorită nivelurilor ridicate de antioxidanți și capacității uleiului de a pătrunde în straturile profunde ale pielii. Vitamina C stimulează producția de colagen, iar vitamina A (datorită moleculelor mici) permite o penetrare mai adâncă în piele și asigură o îmbunătățire a nivelul de hidratare a pielii, reducând astfel ridurile și liniile fine. Pentru cei care caută să evite substanțele chimice și botoxul, uleiul de măceșe poate fi perfect, datorită proprietăților de întinerire a pielii ale vitaminei C și licopenului.
Razele ultraviolete pot deteriora pielea, pot cauza pete și alte probleme ale pielii. Antioxidanții din uleiul de măceșe luptă împotriva radicalilor liberi care cauzează daune ale pielii. Aceste proprietăți fac ca uleiul de măceșe să fie și un posibil tratament pentru acneea rozacee.
Acizii grași esențiali ce se găsesc în uleiul de măceșe te pot ajuta să scapi de cicatrici și pot reduce efectele cauzate de eczeme prin promovarea regenerării pielii.
Datorită conținutului ridicat de vitamina C, uleiul de măceșe ajută la tratarea infecțiilor și stimularea sistemului imunitar. De asemenea, această vitamină este de folos în structura oaselor și a mușchilor, ajutând și la absorbția corectă a fierului, care produce celulele roșii din sânge.