Acuzații la adresa spitalului Târgu Jiu: ”Când am desfăcut bandajul, am rămas șocată!”

O femeie acuză cadrele medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu de neglijență. Aceasta s-a internat cu fetița ei de un an cu o bronșită acută, iar, la externare, copila avea o rană pe una dintre mâini.

Mama copilei acuză faptul că asistentele nu i-au schimbat bandajul unde era pusă branula, iar fetița a făcut o infecție. Deși a sesizat de nenumărate ori cadrele medicale, acestea nu au luat nicio măsură, mai spune femeia.

”Am fost internată de pe data de 9 noiembrie cu o bronșolită acută. La internare i s-a pus o branulă. Deși am cerut să i se schimbe bandajul, nu au vrut să facă asta, pe motiv că iese branula. După 7 zile de internare, fetița a început să plângă. Când au desfăcut acolo, era carne vie și puțin de infecție. Scuza lor este că avea o alergie la leucoplast, asta mi-au zis. În seara respectivă i s-a montat o altă branulă la cealălaltă mână, dar nu avea nimic după ce i-au dat-o jos. Este o neglijență, părerea mea”, a spus mama copilei.

Fetița împreună cu mama ei au fost externate ieri, deși starea de sănătate a copilei nu era tocmai bună: ”Inițial voiau să mă externeze alaltăieri, deși luni mi s-a spus că nu este bine din punct de vedere pulmonar, că nu este vindecată. Am refuzat externarea. Ieri, după o discuție cu doamna doctor, mi s-a spus că există riscul să ia și alte boli din spital. Am căzut de comun acord să facem externarea. Mi s-a spus că la mânuță se va vindeca, dar procesul este lung și s-ar putea să rămână și cu un semn”, a mai spus femeia.

Conducerea unității medicale contrazice spusele mămicii.  ”Deoarece la locul inserției branulei nu au fost semne evidente de instalare a flebitei (inflamația venei), nici durere de-a lungul venei, eritem, indurație la administrarea tratamentului, fetița nu a acuzat dureri, nu a fost agitată, așa că nu s-a impus schimbarea branulei până pe data de 15.11.2021. La solicitările mamei de schimbare a leucoplastului a fost realizată inspecția zonei și nu s-au observat modificări tegumentare alergice, motiv pentru care s-a recurs la dezlipirea stratului superficial care era murdar și care a fost înlocuit cu un altul. În seara zilei de 15.11.2021, mama fetiței s-a prezentat în sala de tratament a secției, deoarece fetița era agitată și trăgea de branulă, lucru pe care nu îl mai făcuse până atunci. Asistenta de serviciu și medicul au decis verificarea branulei. La inspecție s-a observat eritem (roșeață a pielii) în momentul ridicării marginii superioare a leucoplastului, motiv pentru care s-a recurs la schimbarea branulei și la îngrijirea leziunilor rezultate în urma contactului cu leucoplastul”, transmite SJU Târgu Jiu.

Tot spitalul spune că starea fetiței era una bună la externare, iar astfel de reacții pot să apară din cauza leucoplastului. ”În momentul extragerii branulei, la nivelul orificiului de intrare a branulei se aflau cruste hematice din cauza mișcării frecvente a branulei prin folosirea repetată a mâinii-fiind mâna dominantă. Nu erau leziuni suprainfectate, tegumentul era integru, fiind doar eritematos. În imaginile furnizate de mamă, aspectul este cauzat de umiditatea produsă de leucoplast, căci fetița ducea frecvent mâna la gură, ștergându-și secrețiile apoase care se scurgeau de la nivelul foselor nazale(...)Menționăm că reacțiile alergice la leucoplast sunt frecvente la copii. În dimineața zilei de 15.11.2021, în urma consultului medical, evoluția pulmonară era favorabilă, dar copilul prezenta rinoree”, mai transmit reprezentanții SJU Târgu Jiu.

Tânără mămică spune că va face și o sesizare scrisă către managerul unității medicale.

Galerie foto



Vizualizări: 4,861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: