A obţinut Premiul Nobel pentru Literatură

Jon Fosse, scriitor norvegian, a fost recompensat joi cu unul dintre cele mai prestigioase premii din lume, Premiul Nobel pentru Literatură 2023. Acesta i-a fost acordat "pentru piesele și proza sa inovatoare, care dau voce celor de nerostit", conform anunțului oficial de pe site-ul nobelprize.org.

Opera vastă a lui Jon Fosse scrisă în limba norvegiană Nynorsk acoperă o gamă largă de genuri literare, inclusiv piese de teatru, romane, colecții de poezie, eseuri, cărți pentru copii și traduceri. Cu toate că astăzi este unul dintre cei mai interpretați dramaturgi din lume, el a câștigat tot mai multă notorietate și pentru operele sale în proză.

Fosse, în vârstă de 63 de ani, a fost recent nominalizat la International Booker Prize, iar site-urile de pariuri online îl considerau un favorit pentru câștigarea acestui premiu prestigios.

Jon Fosse se alătură unei liste prestigioase de laureați ai Premiului Nobel pentru Literatură, iar recunoașterea sa subliniază impactul semnificativ pe care opera sa l-a avut asupra literaturii contemporane. Fosse va primi, de asemenea, un cec în valoare de 11 milioane de coroane suedeze (aproximativ 986.000 de dolari)
 
 

Vizualizări: 934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: