A intrat peste fosta soție și a amenințat-o. Acum e cercetat penal!

O femeie, de 52 de ani, din Târgu-Cărbunești a sunat la 112 să-și reclame fostul soț violent. Bărbatul ar fi intrat peste ea în casă și ar fi amenințat-o. Polițiștii chemați la fața locului i-au făcut dosar penal bărbatului și acum nu are voie să se apropie nici de fosta soție, nici de locuința ei. Cazurile de violență domestică sunt tot mai multe în județul Gorj.

În perioada 28 ianuarie – 3 februarie, polițiștii gorjeni au intervenit în 15 cazuri de violență domestică, ocazie cu care au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, amenințare, violare de domiciliu și nerespectarea ordinului de protecție.

În 2 dintre situații, poliţiştii care au intervenit la cazurile de violenţă domestică, au reținut pentru 24 de ore, doi gorjeni bănuiți de săvârșirea faptelor, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

De asemenea, în 6 dintre cazuri, polițiștii au emis, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un Ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile.

În cursul zilei de joi, polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Cărbunești au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din orașul Târgu Cărbunești, cu privire la faptul că fostul soț de 53 de ani, din orașul Târgu Cărbunești, a pătruns fără drept în locuința acesteia și a amenințat-o cu acte de violență.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de violare de domiciliu și amenințare.

Totodată, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu față de bărbat, stabilindu-se față de acesta obligația de a păstra o distanță de 100 față de victimă și locuința acesteia, a transmis IPJ Gorj, într-un comunicat de presă.

Vizualizări: 1,329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: