8 greșeli pe care să le eviți atunci când montezi plasa de gard

Construirea unui gard înseamnă, de fapt, respectarea unor pași care te ajută să realizezi elemente sigure de delimitare, care să reziste solicitărilor. Deși pare că este ușor să montezi o plasă de gard, de cele mai multe ori apar mici greșeli în montaj care conduc la probleme în ceea ce privește aspectul sau durabilitatea. Iată care sunt greșelile de care ar trebui să te ferești și ce ar trebui să știi înainte de a realiza aceste lucrări!

Alegerea incorectă a dimensiunii plasei de gard


Este important să măsori în mod corect lungimea și lățimea zonei în care vei monta plasa de gard pentru a evita costurile inutile prin cumpărarea unor cantități prea mari.

Înainte de a începe lucrările de montaj este nevoie ca acestea să aibă la bază o schiță și un calcul. Având aceste lucruri va fi cu mult mai ușor să montezi plasa, cu sau fără ajutorul unui specialist. Având calculul făcut poți intra aici pentru a alege tipul de plasă dorit, dar mai ales cantitatea necesară pentru realizarea împrejmuirii.

Fixarea insuficientă a stâlpilor


Stâlpii care susțin gardul au o importanță foarte mare pentru stabilitatea gardului. Este important să asiguri stâlpii cu ajutorul betonului la nivelul solului, însă numai după verificarea planeității acestora. Trebuie să verifici ca fiecare stâlp să fie aliniat în raport cu celălalt, pentru rezultate cât mai bune.

Montajul pe teren denivelat


Terenul poate fi denivelat, iar acest lucru poate afecta modul în care se va fixa plasa de gard. Este important să fie realizate lucrările care să asigure planeitatea terenului deoarece în caz contrar întreaga structură va avea de suferit. Practic, chiar și la cele mai mici mișcări ale terenului gardul nu va rezista în ipoteza în care acesta este montat pe teren denivelat.

Întinderea incorectă a plasei


Plasa de gard trebuie întinsă în mod corespunzător pentru a evita problemele care țin de deformare, ruperea sau deteriorarea acesteia. Poate fi nevoie să folosești scule speciale pentru a face acest lucru și de asemenea poți avea nevoie de sârmă pentru legat sau de un aparat de sudură foarte bun.

Fixarea incorectă a plasei

Plasa de gard trebuie poziționată în mod corect de la stâlp la stâlp, pentru că altfel se vor crea tensiuni în material, iar acesta se va rupe. Este important să verifici ca plasa de gard să fie fixată la o înălțime corespunzătoare pentru a îndeplini scopul pentru care a fost instalată.

Montajul în condiții deficitare


Ca orice alt tip de lucrare la exterior, chiar și în cazul plasei este nevoie să ai în vedere condițiile meteorologice. Vântul foarte puternic sau ploaia pot interfera cu lucrările de montaj, așadar este important să ai în vedere ca acesta să se facă în condiții decente, care să nu afecteze integritatea materialelor.

Neglijarea întreținerii plasei de gard


Plasa de gard este un material cu o rezistență mare și cu o durabilitate pe măsură, însă poate necesita lucrări de mentenanță în scopul protejării. Astfel, este important să elimini vegetația și să cureți frecvent gardul, pentru a fi sigur că acesta se va comporta foarte bine în timp.

Fixarea plasei de gard prea strâns


Fixarea prea strânsă poate duce la deteriorarea plasei de gard și poate cauza probleme cu întinderea acesteia. Din cauza efortului prea mare și a tensiunilor acumulate în material aceasta riscă să se rupă.

Plasa de gard este un material cu o largă aplicabilitate, așadar folosirea acestuia îți va aduce o multitudine de beneficii. Optează să montezi plasa respectând aceste cerințe, pentru ca împrejmuirile tale să fie durabile și rezistente!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/szfPB4X-FWk

Vizualizări: 3,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: