8 din 10 romani declară inovația pilonul de siguranță al casei. Cum construiești bunăstarea în casa ta
Locuința pe care o deții are fără doar și poate maximă influență asupra bunăstării mentale și fizice. În sfera mentală, acest lucru poate apărea atât la nivel conștient, cât și la nivel inconștient și poate provoca stres și anxietate. Vestea bună este că există o mulțime de moduri prin care îți poți gestiona locuința în așa fel încât, să o faci mai favorabilă sentimentului general de bunăstare.
Fiind proactiv în abordarea poți transforma casa într-un loc de calm, siguranță și relaxare așa cum ți-ai dorit. De altfel, ultimul lucru pe care ți-l dorești este o casă care să fie la fel de copleșitoare și confuză ca lumea exterioară. Așadar, te invităm să arunci o privire asupra câtorva modalități prin care poți ajusta locuința conform dictonului: Casă dulce casă.
Lumină naturală
Dacă casa se află într-un con de umbră sau este orientată spre Nord, atunci poate vrei să descoperi modalități de a permite mai multă lumină solară să intre în interior. Aceasta reprezintă o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți în mod natural starea de spirit. De fapt, are efectul de a preveni depresia sezonieră sau atacurile de panică. De asemenea, te poate ajuta să-ți recuperezi și să menții un ritm circadian bun. Somnul corect îmbunătățește starea de spirit și ajută la menținerea sistemului imunitar. Lumina naturală crește cantitatea de vitamina D, iar acest lucru este important și în ceea ce privește sistemul imunitar.
În primul rând, uită-te la ferestre. Sunt curate și fără condens? Poate că trebuie să investești într-un serviciu de curățare a geamurilor sau să le cureți tu, mai ales dacă sunt murdare și locuiești în apropierea unui drum principal, ceea ce înseamnă că este posibil ca praful să nu îți fie cel mai bun prieten. De asemenea, investește în perdele de bună calitate, dintr-un material fluid și ușor astfel încât soarele să intre de voie în încăperi. Mai mult, poți zugrăvi camerele în nuanțe deschise de crem, alb sau ivoire și să adaugi oglinzi de diferite dimensiuni în holuri sau în living.
Camere de supraveghere
Oamenii moderni sunt binecuvântați. Medicina a evoluat enorm, tehnologia la fel, omul a ajuns pe lună încă din secolul XX, iar informația este accesibilă azi, mai mult ca oricând. De aceea, profită la maximum de beneficiile actuale și instalează în locuință camere de supraveghere pentru a-i ține sub control pe copii, pe vârstnici și pentru a proteja domiciliul de tâlhari sau vandali. Mai mult, 8 din 10 români declară inovația pilonul de siguranță al locuinței. Și pentru ca cercul siguranței să se închidă 100%, ar fi bine să instalezi și un sistem de alarmă performant. Acesta este potrivit atât persoanelor care locuiesc la bloc, cât și la casă și se poate achiziționa conform nevoilor și cerințelor clienților. Mai mult, este ușor de instalat mai ales dacă ești cât de cât o persoană tehnică.
Ordine și dezordine
Atunci când casa este murdară și plină de haos pare că nici tu nu reușești să-ți recunoști propriile gânduri. Efectele acestui lucru se traduc prin nervi întinși, stres și anxietate, așa că treci la treabă. Aruncă sau donează obiectele de care nu mai ai nevoie, de la haine din garderobă care ți-au rămas mici, până la piese de mobilier stricate sau care nu-și mai găsesc locul în casă. Mai mult, atașamentul față de trecut poate fi vindecat dacă arunci lucruri care nu-ți aduc aminte de clipe prea frumoase, așa că fă o curățenie generală minte, spirit și fizic în așa fel încât, să lași dezordinea în urmă și să inviți ordinea în viața ta.
Plante
Plantele sunt minunate! Dacă locuiești într-un apartament și nu te bucuri de o curte generoasă, acestea pot fi cele mai bune prietene ale tale. De altfel, au un efect calmant asupra minții și purifică aerul. Plus că, sunt o companie desăvârșită, mai ales dacă ești singur și nu vrei să-ți iei un animal de companie.
În concluzie, oamenii de azi reușesc prin inovație și tehnologie să-și asigure siguranța necesară în cuibușorul propriu și în același timp, pot să găsească diverse metode pentru a se simți bine acasă și a face rai în locul în care trăiesc.
Sursă foto: Unsplash.com