Vitamina D- câteva minute la soare sau o porție de ciuperci

Știai că vitamina D este o vitamină de care corpul nostru are nevoie pentru absorbția calciului, dezvoltarea oaselor, funcționarea sistemului imunitar și reducerea inflamațiilor. Corpul produce în mod natural această vitamină atunci când pielea este expusă la soare. Din acest motiv i se mai spune și vitamina soarelui. 
Dar ce facem atunci când nu ne putem expune la soare? Iată mai jos principalele surse naturale de vitamina D:

1. Ciuperci maitake (100 de grame asigură 174% din doza zilnică recomandată)

2. Păstrăv preparat termic (100 de grame asigură 127% din doza zilnică recomandată)

3. Somon preparat termic (100 de grame asigură 75% din doza zilnică recomandată)

4. Ciuperci champignon (100 de grame asigură 74% din doza zilnică recomandată)

5. Sardine preparate termic (100 de grame asigură 27% din doza zilnică recomandată) 

6. Tofu (100 de grame asigură 26% din doza zilnică recomandată)

7. Brânză de vaci (100 de grame asigură 18% din doza zilnică recomandată) 

8. Ouă fierte (100 de grame asigură 15% din doza zilnică recomandată)

9. Unt (100 de grame asigură 10% din doza zilnică recomandată)

10. Lapte de soia (100 de grame asigură 8% din doza zilnică recomandată)

Vizualizări: 2,931

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: