Turneul Stradivarius opreşte la Târgu Jiu

Oraşul Târgu Jiu se află, pentru prima dată, pe itinerariul Turneului Naţional Stradivarius. Violonistul Alexandru Tomescu va veni la Târgu Jiu pe data de 28 mai, iar concertul va avea în Parcul Coloana Fără Sfârşit. Alexandru Tomescu va fi însoţit de Ana Munteanu, artista din Basarabia recunoscută prin talentul extraordinar de a desena în nisip operele lui Brâncuşi. Violonistul va concerta şi alături de copiii talentaţi, în cadrul Festivalului Orpheus. Autorităţile vor încerca să profite de acest eveniment pentru a lansa un număr de SMS, la care se vor putea face donaţii pentru achiziţionarea capodoperei „Cuminţenia Pământului”.

Târgu Jiu este singurul oraş din Oltenia inclus în itinerariul Turneului Naţional Stradivarius, iar autorităţile locale se aşteaptă la un număr mare de turişti. Alături de violonistul Alexandru Tomescu va veni la Târgu Jiu şi artista Ana Munteanu. „Am reuşit să avem acordul organizatorilor Turneului Stradivarius şi din acest an Târgu Jiul se află pe harta acestui turneu, alături de marile oraşe ale României, este un turneu sponsorizat în proporţie de peste 70%. În timp ce Alexandru Tomescu va susţine concertul, artista Ana Munteanu va realiza desene în nisip cu simboluri brâncuşiene, desene care vor fi proiectate pe nişte ecrane mari. Fiind un eveniment mediatizat, vom lansa invitaţii şi operatorilor de turism care pot veni cu pachete pentru turişti ce vor dori să vină la Târgu Jiu”, a declarat Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Popasul Turneului Stradivarius la Târgu Jiu coincide cu perioada în care are loc Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală „Orpheus”, ce se va desfăşura la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”. Alexandru Tomescu va concerta şi alături de copiii talentaţi din judeţ.

 Donaţii pentru „Cuminţenia Pământului”, prin SMS

În cadrul evenimentului organizat pe data de 28 mai la Coloana Infinitului, autorităţile locale vor promova şi un număr de SMS, la care se vor putea face donaţii pentru achiziţionarea capodoperei „Cuminţenia Pământului”. Reprezentanţii municipalităţii au început să contacteze firmele de telefonie mobilă pentru a le pune la dispoziţie un număr scurt, de patru cifre. „Am constatat că trebuie să facem acţiunea de strângere de fonduri puţin mai comodă pentru cetăţenii care doresc să doneze bani. Conducerea Centrului de Cultură „Constantin Brâncuşi” a început să contacteze firmele de telefonie mobilă pentru a achiziţiona un număr scurt de SMS prin care se pot dona fonduri pentru achiziţionarea capodoperei „Cuminţenia Pământului”. Vom promova acest număr de SMS prin diferite acţiuni culturale care vor avea loc pe raza municipiului Târgu Jiu, teatru stradal şi concerte de muzică, precum şi prin broşuri”, a declarat Adrian Tudor.

Vizualizări: 1,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: