Sute de copii aşteptaţi la Festivalul „Pe fir de baladă”
Aproximativ 250 de copii din Argeş, Bihor, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Neamţ Olt, Timiş, Sălaj, Suceava şi Vâlcea sunt aşteptaţi în acest week-end la Târgu Jiu pentru a participa la Festivalul „Pe fir de baladă”. Ca în fiecare an, festivalul va debuta cu frumoasă paradă a portului popular, care va crea o atmosferă de sărbătoare în centrul municipiului Târgu Jiu. Vineri după-amiaza, copiii vor cânta şi vor dansa în drumul lor spre Piaţa Prefecturii.
O nouă ediţie a Festivalului Naţional de Folclor şi Meşteşuguri Tradiţionale „Pe fir de baladă” se va desfăşura la Târgu Jiu, în perioada 13-15 mai. Festivalul se va desfăşura pe două secţiuni, aproximativ 250 de copii urmând să-şi demonstreze talentul în arta meşteşugului sau măiestria în dansurile populare. „Copiii vor sosi vineri la Târgu Jiu, concursul propriu-zis se va desfăşura sâmbătă la Amfiteatrul din zona centrală, în cazul în care vremea ne va permite, sau la Şcoala Populară de Artă. Festivalul va avea două secţiuni: Secţiunea Folclor şi Secţiunea Meşteşuguri. Gala Laureaţilor va avea loc duminică, între orele 10.00-12.00. Ca de fiecare dată ne aşteptăm la o prezenţă foarte numeroasă, până în momentul de faţă avem confirmări din partea a circa 250 de copii. Sperăm ca şi această nouă ediţie a Festivalului „Pe fir de baladă” să fie un succes”, a declarat Pompiliu Ciolacu, directorul festivalului.
Ca în fiecare an, festivalul va debuta vineri cu o frumoasă paradă a portului popular care va crea o atmosferă de sărbătoare în centrul municipiului Târgu Jiu. Copiii vor cânta şi vor dansa în drumul lor spre Piaţa Prefecturii. În timp ce soliştii vocali şi instrumentişti vor încerca să cucerească juriul, meşterii populari copii îşi vor demonstra abilităţile în diferite meşteşuguri. Micuţii vor avea la dispoziţie căsuţele din centrul municipiului pentru a putea crea, dar şi pentru a-şi expune lucrările cu care au venit. Iubitorii de tradiţie vor putea achiziţiona, de la căsuţele micilor meşteri, produse realizate de aceştia.