Știai asta despre prăjeli?
Prin prăjire alimentele își pierd valoarea nutrițională și chiar afectează organismul. Pe cât de gustoase sunt preparatele prăjite, pe atât sunt de periculoase pentru sănătate, deoarece crește colesterolul rău.
Pentru a reduce efectele negative ale prăjelii:
Nu refolosi uleiul
Introdu alimentul în uleiul fierbinte deoarece va prelua mai puțin ulei
Pentru o omletă ai nevoie de o singură lingură de ulei
Asigură-te că alimentele pentru prăjit sunt uscate. Șterge-le cu un șervet înainte de a le pune în tigaie
Înloiește uleiul cu unt atunci când gătești legume, cu excepția cartofilor
Cu cât pui mai mult ulei în tigaie, cu atât acesta se va încinge mai greu, alimentele au nevoie de mai mult timp să se prăjească și vor absorbi mai mult ulei
Folosește uleiurile hidrogenate și parțial hidrogenate deoarece se deteriorează mai greu
Uleiul de măsline nu este recomandat pentru prăjire chiar dacă are punct de ardere mai ridicat
Cel mai utilizat ulei în bucătărie este cel de floarea-soarelui nu ar trebui folosit la prăjit deoarece se descompune la temperaturi mai mari de 170 de grade C.
Consumă mâncăruri găite prin fierbere, coacere, la cuptor și abur, dar mai ales crude.