Staţi acasă, se poate alerga şi o cursă de maraton pe balcon

Sportivii sunt poate cei mai afectaţi de carantina impusă acum în multe state,  pentru că nu mai pot alerga şi nu se pot menţine în formă. Totuşi,  cei cu adevărat pasionaţi şi cei pentru care sportul este un mod de viață, găsesc soluţii să se antreneze stând acasă.

Un maratonist francez a oferit recent un exemplu despre cum să te pregătești pentru competiții fără a ieși din casă, a informat CNN care a prezentat şi imagini de la cursa neobişnuită care a durat aproximativ 7 ore. Elisha Nochomovitz nu este chiar sportiv de performanţă, lucrează acum într-un restaurant, dar a făcut sport şi a alergat, până la cei 32 de ani ai săi, la 36  de curse de maraton.

Acum francezul a ținut cont de restricțiile autorităților, a respectat recomandarea de a sta acasă și și-a transformat balconul apartamentului său în traseu pentru maraton. Nu a contat faptul că, la fiecare 7 metri alergați, a trebuit să schimbe direcția de alergare şi nici timpul scos la cursă. A parcurs cei 42,195 de kilometri după ce a făcut 6.000 de ture într-un timp de şase ore şi 48 de minute, adică aproape dublul recordului său anterior. “Aveam posibilitatea să ies din casă și să alerg, dar apoi m-am gândit că lumea mă va vedea și că vor ieși prea mulți oameni din locuințe. Singura mea plăcere este să alerg, indiferent de oră", a declarat pentru CNN Nochomovitz, care locuiește în orașul francez Balma, lângă Toulouse. În timp ce alerga a avut destul timp pentru a se gândi la ce înseamnă criza coronavirusului pentru el și pentru lume: “M-am întrebat ce se va întâmpla cu lumea noastră, văzând că totul s-a oprit, sportul, economia, finanțele. Am avut în istorie războaie, am avut arme, dar acest virus pare că ne depășește. Mesajul meu este să respectăm o regulă pentru a nu fi afectați Trebuie să stăm în casă”.

Acesta şi-a dedicat cursa personalului medical care lucrează pentru a vindeca această pandemie, care consideră că „face o muncă extraordinară”.  Deși Nochomovitz a alergat 36 de maratoane, el a spus că maratonul său de la balcon este cel mai provocator. Datorită lungimii scurte a balconului, Nochomovitz nu a putut bate vreun record, deoarece a trebuit să se întoarcă în mod constant înainte și înapoi.

Vizualizări: 1,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: