Sindicalist: Distrug termocentrale și vin cu module nucleare

Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii, susține că opt reactoare nucleare de mici dimensiuni vor fi instalate în România.

Amplasamentele includ și termocentralele de la Turceni și Rovinari. 

”Deja se concretizează ceea ce v-am spus eu dumneavoastră acum trei ani, că statul român a încheiat cu statul american acele contracte, bine, cu niște firme din România, și au încheiat acele contracte pentru a aduce în România trei module nucleare și mai sunt în curs de a încheia încă cinci module nucleare în zonele în care distrug energia pe cărbune. Sunt criminali pentru că distrug termocentrale, distrug grupuri energetice și cariere și vin cu module nucleare care sunt experimente. Nu au fost niciunde folosit în lume, n-au fost folosite nici în America aceste module nucleare și consider că sunt un mare pericol având în vedere că ne aflăm și cu un război la granița României”, a spus Crețan la Radio Infinit.

Primele module vor fi instalante la Doicești, Paroșeni și Turnu Severin, iar următoarele vor ajunge și în Gorj: ”Sunt încheiate cele trei contracte semnate de premierul Ciucp și Virgil Popescu cu statul american. Trei module sunt și se mai face studiu pentru încă cinci. În total e vorba de opt module pe care vor să le pună, dar vom face pe cat posibil să milităm în comunități să nu le dea acordul pentru că presupun un mare pericol aceste module nucleare pentru comunitate. Vor să monteze și în județul Gorj. Visează gaze pentru corpurile energetice. Deocamdată se știe Doicești, se știe Paroșeni, se știe Turnu-Severin. pe amplasamentul fostelor termocentrale. Vor face de așa măsură încât să monteze pe amplasamentul termocentralelor active module nucleare mici”, a mai declarat liderul sindical.

Vizualizări: 1,968

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: