Sfaturi utile să-ți protejezi telefonul
Pentru fiecare dintre noi telefonul înseamnă deja mult mai mult decât un gadget preferat. Ne conectează cu apropiații și cu lumea întreagă, ne oferă informații și oportunități de distracție, de aceea trebuie protejat metode specifice.
Fără să ne dăm seama, telefonul nu mai este de multă vreme doar un device care intermediază comunicarea, ci un adevărat asistent personal. E de înțeles în aceste condiții că dorim să-i prelungim cât mai mult durata de viață.
Protejarea ecranului telefonului este una dintre cele mai eficiente măsuri pe care poți să le iei dacă vrei să prelungești durata de viață a acestuia. Dacă ecranul se zgârie sau se crapă, telefonul nu va mai avea același randament sau nu va mai funcționa deloc. O simplă folie de sticlă temperată securizează ecranul telefonului și te scapă de astfel de probleme. Însă, trebuie să fii atent și la calitatea acesteia. Conform specialiștilor este foarte important ca între specificațiile tehnice ale foliei să existe mențiunea „shatterproff”, adică rezistentă la șocuri. Aceasta înseamnă că nu se va sparge în mii de fărâme chiar dacă este lovită.
Deși folia de sticlă protejează ecranul telefonului, colțurile rămân expuse. O husă din silicon sau tip carte îți va proteja foarte bine device-ul dacă îl scapi accidental din mână sau îți alunecă din buzunar. Lovirile repetate ale telefonului, chiar dacă nu îl strică de prima dată, îi pot deteriora în timp componentele.
De când a izbucnit pandemia de coronavirus ni se atrage atenția să ne dezinfectăm constant telefonul. Ca orice obiect atins frecvent cu mâinile mai mult sau mai puțin curate și telefonul are nevoie să fie periodic curățat. Dacă folosim smartphone-ul cu mâinile pline de grăsime sau murdare riscăm să îi scurtăm durata de viață. Ecranul este protejat în mare măsură de folia de sticlă, însă trebuie să acordăm atenție întregului aparat. Ideal este să curățăm toate laturile telefonului și orificiile cu un material moale, ca să nu fie pline de praf sau mizerie.
Dacă vrei ca telefonul să aibă o viață cât mai lungă, protejează-i exteriorul, dar ai grijă și de componentele interne. Șterge aplicațiile pe care nu le folosești, iar dacă ai multe poze, descarcă-le pe un stick sau salvează-le în cloud. Astfel, memoria va fi mai puțin încărcată, iar telefonul va răspunde la toate comenzile tale la fel de alert ca la început.