Șeful de la ambulanță: Dacă ar fi un cutremur mai mare am avea nevoie de ajutor din alte județe
Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Gorj va solicita Ministerului Sănătății mai multe echipaje disponibile la nivelul județului Gorj, ca urmare a activării zonei seismice.
Tiberiu Tătaru, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, a spus că în urma cutremurului din data de 14 februarie, de 5,7 grade, aproape 30 de apeluri au venit doar din partea cetățenilor din Târgu Jiu, care acuzau stări de panică sau alte probleme medicale, astfel încât a fost nevoit să cheme de acasă personal suplimentar: „După al doilea cutremur din data de 14 februarie, în câteva ore am avut 28 de solicitări numai pentru municipiul Târgu Jiu din partea unor persoane care au suferit atacuri de panică. Am fost blocați în perioada respectivă. Am fost nevoiți să chemăm trei echipaje de acasă, care au lucrat suplimentar“.
„Va trebui la Gorj să reconsiderăm situația ca număr de ambulanțe“
Tiberiu Tătaru susține că este nevoie de mai multe echipaje de ambulanță la nivelul județului Gorj ca urmare a seismelor care au afectat județul în ultima perioadă, deoarece există riscul ca situația să fie mai gravă: „Nu a fost o situație gravă. Dacă un cutremur ar fi mai mare și s-ar produce niște nenorociri, atunci va trebui să solicităm ajutor și din alte județe. Noi avem echipajele și ambulanțele în funcție de istoricul zonei noastre, care nu au necesitat până acum intervenție Plan Roșu. O să avem o ședință cu Ministerul Sănătății și toate serviciile de ambulanță din țară și va trebui la Gorj să reconsiderăm situația ca număr de ambulanțe și de echipaje pentru că am devenit zonă cu risc seismic ridicat și trebuei să ne schimbăm optica“, a spus directorul Ambulanței Gorj, la o emisiune de la Radio Târgu Jiu.
Potrivit acestuia, într-o zi obișnuită sunt 8-9 echipaje pe tură la nivelul municipiului Târgu Jiu.