Salvamontiștii români se pregătesc alături de colegii italieni pentru Dolomiti Rescue Race

Începând din această săptămână, salvamontiști din mai multe servicii Salvamont din România, inclusiv Gorj, Prahova, Poiana Brașov, Sibiu, Cluj, Zărnești și Dâmbovița, se angajează într-o serie de activități de pregătire profesională alături de salvatorii montani din Italia. Aceste activități sunt incluse în calendarul de schimburi de experiență încheiat între conducerea structurilor de salvare montană din cele două țări.

Un moment important al acestei colaborări va fi participarea salvamontiștilor români la concursul național profesional al salvatorilor montani italieni, cunoscut sub numele de Dolomiti Rescue Race. Acest concurs, cu participare internațională, va aduna peste 60 de echipe din Italia și, în premieră, echipe de salvatori montani din alte ţări.

Politica de formare și dezvoltare profesională continuă a salvatorilor montani din România, a facilitat încheierea unui parteneriat durabil cu structura similară din Italia. Acest parteneriat s-a concretizat în timp prin numeroase schimburi de experiență între structurile de salvare montană, inclusiv schimburi de cursanți și instructori în cadrul școlilor de salvare, invitații și participări la conferințe de profil.

Această colaborare internațională între salvamontiștii români și italieni demonstrează angajamentul lor comun pentru dezvoltarea continuă a abilităților și cunoștințelor necesare pentru a asigura siguranța în mediul montan și pentru a face față eficient situațiilor de urgență în aceste zone extrem de exigente.
 
 

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: