S-a stins din viață un cunoscut solist din industria muzicală

Este doliu în lumea artistică din România după ce a murit George Nicolescu, interpretul șlagărului Eternitate. Artistul avea vârsta de 74 de ani, anunțul nefericit fiind făcut public de un coleg de breaslă care a primit acordul din partea familiei.

George Nicolescu, cunoscut pentru piesa Eternitate sau pentru Dragoste la prima vedere, a încetat din viață la 74 de ani. Cantautorul a murit la numai două săptămâni după ce și-a aniversat ziua de naștere.

Andrei Păuneascu a împărtășit vestea nefericită cu publicul regretatului artist român care a lăsat o amprentă uriașă în muzică. Muzicianul care a compus imnul echipei lui Gigi Becali a murit în cursul zilei de marți, 26 martie 2024.

În urmă cu numai câteva zile, vineri, 22 martie 2024, fusese supus unei intervenții chirurgicale. După operație a făcut bronhopneumonie și a fost mutat la terapie intensivă. Din păcate, starea de sănătate a cântărețului, care s-a născut orb, a început să se deterioreze treptat.

„S-a stins George Nicolescu. Familia rămasă aici mi-a permis să vă dau vestea. Abia împlinise 74 de ani pe 12 martie. «Viaţa noastră unde e, viaţa noastră ce-aţi făcut cu ea?»”, este mesajul transmis de Andrei Păunescu, pe pagina de Facebook.

Ulterior, vestea morții lui George Nicolescu a fost confirmată de un alt coleg de breaslă, Ionel Tudor, precum și de Asociația Nevăzătorilor din România. 

George Nicolescu s-a născut pe 12 martie 1950, în Ploieşti. A venit pe lume orb, dar asta nu l-a împiedicat să își facă un nume în industria muzicală românească. A studiat la Şcoala din Bucureşti pentru pacienţii cu ambliopie, în perioada 1957-1959.

Ulterior, a urmat gimnaziul şi liceul (1960-1968) la Şcoala Pentru Orbi din Cluj. Mai târziu, a fost la cursurile de la Facultatea de Limbi Romanice, secţia Franceză-Română. În 1977 a început să predea limba franceză la o şcoală de nevăzători din Buzău.

A ocupat această funcție până în 1985. În 1970 a câștigat premiul I la Festivalul Tinereţe pe portativ, de la Cluj. Tot atunci a început colaborarea cu compozitorul George Grigoriu. A debutat în muzică la Cenaclul Flacăra un an mai târziu, în 1971.

După Revoluția din 1989 s-a numărat printre membrii trupei de cântăreţi nevăzători Optimiştii, pentru o perioadă destul de scurtă (martie-noiembrie 1990).

Pe lângă cariera în muzică, regretatul artist avea numai cuvinte de laudă pentru fotbal. De altfel, se știe că era un mare fan al echipei Petrolul Ploiești din orașul său natal pentru care a și compus un imn. A mai scris și imnul Gloriei Buzău.

Mai mult, a scris și unul dintre imnurile FCSB-ului, fiind rugat de Gigi Becali, înainte ca latifundiarul din Pipera să fie arestat. În plan personal, George Nicolescu era căsătorit cu soția sa de mai bine de 5 decenii și aveau doi copii. Muzicianul se stabilise de mai multă vreme în Spania.

Vizualizări: 9,822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: