Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Romanescu: ”Este greu să ajungi parlamentar dacă ești sărac”

Marcel Romanescu, președintele PNL Târgu Jiu, a declarat la Radio Infinit că fără un milion de lei în conturi nici nu poți măcar să visezi la funcția de parlamentar. Liberalul, și el fost deputat, susține că pe vremea lui mai aveai șanse şi fără a deține foarte mulți bani, lucru care nu se mai întâmplă în ziua de azi. Nici măcar candidații nu mai sunt stabiliți pe bune, spune Romanescu.

Rep.: Este important să ai bani ca să poți fi candidat la parlamentare pe un loc eligibil?

 M.R: M-aș bucura să ajungem în situația în care cu mai puțin de un milion de lei în cont să poți să fi vreodată candidat în județul Gorj sau oriunde în țară, pe un loc eligibil. Îți trebuie, nu neapărat ca să-i folosești în perioada campaniei, dar trebuie să ai o anumită bonitate financiară în momentul când candidezi.

Rep.: Cine are un milion de lei în conturi, în ziua de azi?

 M.R: Oricare din candidații care vor fi pe liste la parlamentare, vorbesc nu numai în bani lichizi, vorbesc de patrimoniul societății sau al investițiilor pe care le dezvoltă.

Rep.: Dacă ești profesor înseamnă că n-ai nicio șansă?

M.R: Din punctul meu de vedere, foarte greu. Mie dacă o să-mi găsească cineva un candidat care nu are banii ăștia....inclusiv la partidele mici. Dar, v-am spus, nu înseamnă că banii ăștia, mai ales la modul cum este făcută legea, vor fi folosiți în mod direct în campania electorală. Nu, pentru că eu m-am uitat la alegerile locale. Este foarte greu să ajungi parlamentar dacă nu ești bogat.

Rep.: Dumneavoastră ați avut un milion de lei când ați fost în Parlament?

 M.R: Eu, dacă prindeam perioada asta, nu intram niciodată, nici măcar în politică. Mie nu-mi dădea nimeni nicio șansă, eu am câștigat la 125.000 de voturi, eu am câștigat mandatul la 250 de voturi, deci cine stă să calculeze la vremea aia, e 0,05, nici măcar 0,1. Și la vremea aia, candidații se stabileau pe bune în partide. Deci, eu am fost desemnat candidat, am fost votat într-un Birou Permanent Județean de către cei 27 de colegi care făceau parte din acel birou, propus ulterior la București și validat de București printr-o decizie nefericită pentru mine pentru că știți foarte bine că domnul Pantelimon Manta nu a fost lăsat să candideze, eu eram pe locul II.

Vizualizări: 535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: