Robotica și prevenirea fenomenului de bullying

În perioada 16-20 ianuarie 2023, Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu,  a fost gazda Evenimentului de instruire pentru profesori a proiectului Erasmus+ Robotics as a tool to prevent bullying, profesor coordonator, Teodora Dragotă. În deschiderea activităților de luni, 16.01.2023, în Amfiteatrul Universității Constantin Brâncuși, instituțiile partenere au prezentat școlile  din care provin și preocupările lor in domeniul roboticii.

Profesori din țările partenere: Suedia, Turcia, Portugalia, Estonia, Slovenia alături de profesori membri ai echipei de proiect din România au făcut un schimb de bune  practici prin ateliere de lucru pe tema bullyingului și a modului în care robotica poate ajuta la combaterea acestui fenomen. Echipa de robotică, Tea-borgs, C.N.T.V. sub îndrumarea domnului profesor Nodea Eugen și compusă din elevii: Tăerel Radu Nicolae, Petreuș David Mihai, Tudorescu Ioan Daniel, Avram Tudor Cristian, Zamfiroiu Bogdan Marian, Achim Andrei Eduard, Matei Daria Sorana, Popeangă Ioana Miruna, Dolofan Laura Elena, Vulpe Theodor (clasa a XI-a A) a propus ateliere de construcție roboți și Workshop 3D design –cad.onshape (realizarea unei opere a lui Constantin Brâncuși). Elevul  Pătrulescu Alexandru, clasa a XII-a A a prezentat device-ului Bling-Bling Bully, produs final al acestui proiect, dispozitiv ce detectează predispoziția unei persoane de a fi victimă sau agresor.

Doamnele profesor Tucă Irina și  Bunăiașu Roxana au propus ateliere cu tema prevenirii  fenomenului de bullying, în special cel verbal, prezentarea clubului Mesagerii antibullying înființat în cadrul acestui proiect, a unui moment de teatru forum susținut de elevele: Tomescu Casiana, Viviana Roșoiu, Chiliban Andreea și Negoescu Alexandra. Biblioteca județeană Christian Tell a găzduit în data de 18.0.2023 un atelier de lucru pornind de la opera și filosofia de viață a artistului Constantin Brâncuși, coordonat de elevele Cîrstoiu Andra, Zamfir Alexandra și Morie Andra.

Activitățile s-au  derulat în parteneriate cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Inspector Școlar General - Mrejeru Marcela, Muzeul de Artă - Cioplea-Văduva Dorina și Biblioteca Județeană Christian Tell - Bratu Olimpia.

Toate resursele produse de echipele participante se regăsesc pe website-ul proiectului https://os-breg.si/ratab/ .

Această activitate a primit aprecierea partenerilor europeni iar elevii din  echipa Tea-borgs au impresionat prin prestația lor și au fost invitați să participe la competiția RoboJam Slovenia din 4-5 martie, anul acesta.

Vizualizări: 1,013

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: