Râurile din Gorj, monitorizate. Angajaţii de la Ape au pregătit saci cu nisip

Angajaţii de la Apele Române Jiu au intervenit pe râurile din Gorj, unde există pericolul să fie depăşite cotele de apărare. Sunt, în total, 18 bazine hidrografice unde este risc de inundaţii. Şi în judeţul nostru, autorităţile sunt în alertă. Jiul, Cerna şi Olteţul sunt monitorizate cu atenţie pentru că ar putea depăşi cota de apărare.

 

A plouat mult în ultimele zile. În doar câteva ore, s-a strâns apă cât într-o lună în multe localităţi din Gorj.

 

Joi, au fost inundaţii în patru localităţi şi au intervenit pentru scoaterea apei din curţile oamenilor şi angajaţi de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj.

 

La Motru, au pus zeci de saci cu nisip pentru refacerea breșei produse pe pârâul Ploșnița. “În satul Ploștina, pe pârâul Ploștina s-au produs creșteri de debite și viituri, care au provocat o breșă în corpul  terasamentului sistematizat de pe malul stâng al cursului de apă, fapt ce a dus la revărsarea apei și inundarea terenurilor riverane cursului de apă, fiind afectat 1 ha de grădini și culturi agricole. Colegii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu monitorizează în continuare evoluția fenomenelor pentru gestionarea efectelor acestora în timp real, cât și starea cursurilor de apă”, au transmis cei de la Apele Române Jiu.

Galerie foto





Vizualizări: 1,099

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: