Psiholog: Copiii pot ajunge la depresie în pandemie
Școala online rămâne cea mai mare provocare în special pentru copii. Pe lângă mult discutatele lipsuri, în special la sate, unde sunt elevi care încă nu au cum să participe la orele online, și orele multe petrecute în fața unui monitor le poate afecta celor mici dezvoltarea.
Psihologii atrag atenția că nu este deloc sănătos pentru un copil să stea ore în șir în fața unui monitor și mai ales singur. Școala online, obligatorie de câteva luni, riscă să afecteze în mod negativ elevii.
Specialiștii susțin că cei mici riscă să nu-și poată dezvolta personalitatea așa cum trebuie din moment ce nu mai participă la nicio activitate de grup și stau cu orele în fața unui telefon sau a unui calculator. “Până mai ieri, copiii știau că aparțin unui grup, aveau tot felul de activități la școală și le făceau împreună. Este trist pentru copii să stea în fața unui monitor, să vorbească la un monitor. Este foarte trist. Trebuie să aparții unui grup, să ieși din casă, să ai o activitate. Copiii nu ajuns să-și dezvolte personalitatea cum trebuie. Iar acest lucru poate duce și la depresie. Ți-o dezvolți mai mult într-un mediu social decât într-un mediu familial”, a spus psihologul Marinela Păsărin, la Emi TV.
Încă nu se știe cu exactitate când își vor redeschide școlile porțile pentru copii și vor reîncepe cursurile față în față.
Cert este că județul Gorj se află printre județele aflate în scenariul verde, cu puține îmbolnăviri, și mulți primari și părinți au cerut să fie redeschise școlile în aceste condiții.