Propunere: Concurs de atletism pentru inaugurarea stadionului

Pentru că fotbalul a fost adus până la faza de minimă existenţă la Târgu Jiu, două dintre cele mai cunoscute atlete de la CS Pandurii propun inaugurarea stadionului municipal nu cu o partidă de fotbal, ci cu un concurs de atletism.

Adela Bălţoi şi Andreea Vlădulescu, câştigătoare la diverse competiţii naţionale şi internaţionale, dar şi arbitre de fotbal în ligile secunde, se antrenează deja ocazional pe pista despre care guvernanţii spun că nu este bună şi că trebuie refăcută cu ajutorul altor sute de mii de euro. Fetele au avut ocazia să alerge deja de câteva ori pe pista care pentru necunoscători arată impecabil, iar de către profesionişti este considerată ca fiind foarte bună.

„Eu alerg oriunde, important este să îţi meargă picioarele. Aştept cu nerăbdare inaugurarea şi sper să fie o inaugurare făcută cu un concurs de atletism pe care eu să îl câştig, bineînţeles. Pista e ok, e făcută bine şi aş vrea să alerg pe ea. Deocamdată ne lasă să ne antrenăm, dar mai mult alergăm prin parcuri şi prin împrejurimile oraşului”, spune Adela Bălţoi.

Pasionată de fotbal, campioana de la Pandurii spune că şi-ar dori mai multă civilizaţie în timpul unui meci, spectatorii venind acolo mai mult să înjure decât să îi încurajeze de jucători. „Și noi, femeile, avem calităţi în arbitraj. Se mai întâmplă să primim înjurături de la spectatori, mai ales în ligile inferioare, unde oamenii nu sunt atât de civilizaţi. Îi ignor, nu îi iau în calcul, mă concentrez pe ceea ce am de făcut”, spune sportiva.

Prietena acesteia, Andreea Vlădulescu, are de gând să facă o carieră în arbitraj, aşa că nu se joacă la antrenamente când vine vorba despre evoluţia sa viitoare. E însă de acord cu Adela atunci când vine vorba despre înjurăturile pe care le primeşte de la suporteri în timpul unui meci pe care îl arbitrează. „Cu atletismul începusem de mai mult timp, dar apoi mi-am dat seama că îmi doream să joc fotbal. Aspectul fizic nu mă ajuta prea mult şi atunci am zis să jonglez cu ceva în domeniu şi am intrat în arbitraj. Cu fotbaliştii mai am dispute, cu suporterii nu, pentru că nu am treabă cu ei. Lumea vine la meci mai mult să înjure, dar nu iau în calcul ceea ce mi se spune. Oricum, sper ca în curând să alerg pe noua pistă a stadionului, care este una foarte bună”, afirmă şi Andreea.

De când stadionul din Târgu Jiu a fost închis pentru modernizări care nu se mai termină, atleţii se antrenează prin parc sau pe şoseaua de centură, unde se iau la întrecere cu camioanele. Chiar şi în aceste condiţii au câştigat competiţii dificile, lucru care ar trebui măcar din acest punct de vedere să le dea de gândit autorităţilor care fac orice numai să nu termine lucrările la stadionul pe care l-au bifat deja ca realizat în programul de guvernare.

Vizualizări: 1,896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: