Profesorii, număraţi de Işfan în plină campanie electorală

Ministerul Educaţiei a cerut tabele cu toţi profesorii din Gorj, care să cuprindă şi date referitoare la domiciliu, cod numeric personal, e-mail sau telefon personal. Situaţia trebuie raportată până la 7 octombrie. Politicienii de opoziţie se tem că datele vor fi folosite în campania electorală, pentru a fi pusă presiune pe profesori de către actuala putere.

Toţi dascălii gorjeni vor fi inventariaţi anul acesta în baza unei solicitări a Ministerului Educaţiei transmisă în data de 26 septembrie Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Listele transmise vor conţine obligatoriu numele, prenumele, CNP, locul de muncă, adresa de domiciliu, telefon, e-mail, vârsta, naţionalitatea, gen, nivelul de instruire şi încadrarea. Întrebat care este scopul acestei acţiuni de inventariere, şeful ISJ Gorj, Ion Işfan, a spus că nu comentează decizia superiorilor săi. O explicaţie a venit din partea purtătorului de cuvânt al ISJ Gorj. „În fiecare an, la solicitarea Direcţiei Generale Management, Resurse Umane şi Reţea Şcolară Naţională din cadrul Ministerului Educaţiei, inspectoratele şcolare judeţene întocmesc o situaţie în care sunt inserate date legate de personalul de predare, respectiv personalul didactic auxiliar. Pentru realizarea acestor situaţii, ISJ are sprijinul direct al unităţilor de învăţământ, pentru a se încadra în termenele stabilite. ISJ va centraliza în 6 octombrie pentru a furniza către Ministerul Educaţiei în 7 octombrie”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Directorii unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului Gorj lucrează de zor la situaţia cerută în grabă de Minister. „Baza de date cu toţi profesorii se face în fiecare an, acum eu nu ştiu dacă sunt solicitate date în plus sau în minus. Cert e că suntem în lucru la încadrare. Nu ştiu să fi existat discuţii în rândul dascălilor pe această temă”, a declarat Petre Ciungu, directorul Colegiului Naţional „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu.

DOC

Opoziţia nu vede acţiunea cu ochi buni

Documentul a stârnit însă reacţii în rândul clasei politice din Gorj, dat fiind faptul că suntem în plină campanie electorală pentru alegerea preşedintelui României. Liderul PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu, vede o legătură între acţiunea ministerului şi campania electorală: „Nu este o coincidenţă. Aceste formulare nu au fost cerute niciodată în această formă, e ceva care bate la ochi şi care se adaugă la atâtea nereguli făcute de acest partid”, a declarat Nicolae Daviţoiu.

Deputatul Niculina Mocioi spune că guvernul Ponta încearcă să-şi facă o bază de date pentru a pune presiune pe cadrele didactice. „Este cât se poate de clar că vor folosi aceste baze de date pentru a trece la ameninţări inclusiv cu pierderea locului de muncă pentru cei care nu se vor supune marelui partid. Ponta nu poate convinge cu un program şi încearcă cu presiuni”, a declarat Mocioi.

Dan Vâlceanu, copreşedintele Alianţei Creştin Liberale, îndeamnă profesorii să nu cedeze presiunilor guvernului Ponta. „Este vorba de poliţie politică. Sper ca profesorii să nu facă poze la buletinul de vot, să-i arate lui Isfan cu cine au votat. PSD trebuie să ştie un lucru, dacă forţează şi-i ameninţă, nu face decât să piardă voturi. Să ştie că intelectualii în România votează Dreapta”, a declarat Dan Vâlceanu.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: