Primarii nu vor să se implice în alegerile europarlamentare

Primarii gorjeni nu au chef de campania electorală din această primăvară. Aceştia spun că nu este normal ca bugetul local să suporte cheltuielile cu aceste alegeri. Mai mult, primarii nu sunt dispuşi să „alerge” pentru candidaţi care nu vor mai ajunge în localităţile lor decât la următoarele alegeri.

Primarii gorjeni sunt rezervaţi în ceea ce priveşte prezenţa la vot. Majoritatea se aşteaptă ca mai mult de jumătate dintre alegători să nu-şi exercite dreptul de vot. „Nu cred că vor veni la urne mai mult de 50% dintre alegători. Sub nici o formă nu se va ajunge la procentele care au fost la locale. La alegerile locale erau câte 70 de candidaţi la consilieri, 10 candidaţi la primari şi fiecare dacă îşi aduna neamurile şi prietenii şi tot îi scotea la vot. Cred că prezenţa la vot depinde de modul în care se va face campania electorală. Eu unul nu voi face nici o adunare publică. Campania electorală se face cu 3 ani înainte, nu cu 30 de zile. Românii nu mai pot fi păcăliţi aşa uşor. Oamenii simpli gândesc mai mult decât cei care vor funcţii”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti.

La rândul său, edilul de la Cătunele spune că va face campania electorală fiind obligat politic. „Trebuie să susţin USL, n-am încotro. Dar vă spun că organizez campania fiindcă sunt obligat, nu de plăcere. Primarii care îşi fac iluzii că o vor duce mai bine dacă iese europarlamentar acela pe care îl susţin ei se înşeală amarnic. Cei care vor fi aleşi din seara în care vor afla rezultatul nu vor mai avea nici o legătură cu comunitatea şi nici măcar cu ţara”, a declarat Florinel Ţuilă, primarul de la Cătunele. De asemenea, acesta a mai precizat că este foarte greu să faci campanie în condiţiile în care oamenii şi-au pierdut speranţa. „Parlamentarii români au mâncat banii ţării de 20 de ani şi doar şi-au dublat numărul. Ceauşescu avea 100 de oameni şi tot au făcut mai mult decât toţi cei 600 de parlamentari de acum, au dat pâine oamenilor şi le-au ţinut copiii în şcoli. E greu să faci campanie acum, oamenii ne înjură indiferent de ce partid le vorbim”, a menţionat Ţuilă.

Nu-şi permit cheltuieli suplimentare

Primarii gorjeni sunt nemulţumiţi că trebuie să scoată bani din bugetele locale pentru organizarea alegerilor. „Nu ştiu de ce rămâne în spinarea bugetului local să suportăm cheltuieli şi cu campania electorală. Ca să cheltui bani din bugetul local pentru europarlamentare nu mi se pare normal. Mai am nişte achiziţii de făcut pentru acele afişaje fantastice din punctul meu de vedere, ca să asiguri la fiecare câte 0,5 mp la 15 europarlamentari. Ar trebui să ne aloce nişte bani în plus pentru organizarea acestor alegeri. În orice caz, vom face în aşa fel încât să se desfăşoare în bune condiţii şi aceste alegeri chiar cu inima îndoită. În plus, trebuie să alergi pentru aceşti europarlamentari, iar de multe ori muncim cam în zadar”, spune Dumitru Cornea, primarul comunei Albeni.

Edilul de la Tismana speră să organizeze alegerile europarlamentare cu cheltuieli minime. „Nu ne permitem să scoatem foarte mulţi bani din bugetul local pentru alegeri. Vom refolosi toate materialele din anii trecuţi. Nu ştim ce se va întâmpla cu transportul buletinelor de vot la Prefectură. Probabil, va trebui să le punem la dispoziţie microbuzul şcolar în cazul în care preşedinţii sau locţiitorii nu vor avea maşină personală. Avem şase 6 secţii de votare pe raza localităţii”, a precizat Marian Slivilescu, primarul de la Tismana.

Vizualizări: 291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: