Primar din Gorj supărat pe "digitalizarea" tăierii lemnului din pădure

Un primar din Gorj este foc și pară pe Regia Autonomă a Pădurilor pentru modul în care decurg lucrurile atunci când cetățenii vor să taie lemne din pădure. După ce mai mulți localnici din Bengești-Ciocadia s-au plâns la primărie de birocrația silvică, primarul Victor Georgia a trăit-o personal când a mers să taie lemne din propria pădure.

Edilul susține că pentru câteva ore de muncă la tăiat lemne în pădure a pierdut o zi întreagă pe formalități și a făcut și drumuri la ocolul silvic. Digitalizarea a ajuns și în codru, dar se pare că lucrurile nu au fost simplificate, ci din contră.

"Regia Autonomă a Pădurilor a devenit stat în stat. Mie nu mi-a venit să cred când veneau oamenii și se plângeau la mine cât timp pierd în pădure după lemne, dar mi s-a întâmplat și mie. Ca să iei lemne din pădure trebuie să faci cerere să vină să marcheze. După ce marchează lemnele trebuie să duci actele de exploatare la Ocolul Silvic. Mergi apoi în pădure și tai lemnele, aștepți pădurarul să vină să le cubeze și să facă avizul de expediție. Avizul se face după ce pădurarul bagă toate informațiile într-o aplicație și transmite la Garda Forestieră și așteaptă să primească confirmarea, iar operațiunea asta durează câteva ore. Abia după ce primești confirmarea pleci cu lemnele din pădure”, povestește Victor Georgia.

Edilul consideră că toată această procedură este o bătaie de joc.

"Cetățeanul merge în pădure cu 2-3 oameni pe care-i plătește și așteaptă mai mult după formalitățile pădurarului decât durează operațiunea de tăiere și încărcare a lemnelor. Omul plătește și oamenii stau degeaba ore întregi în pădure că așa sunt formalitățile. Este o bătaie de joc la adresa oamenilor. Cetățeanul este proprietar, dar vorba aia: 'Vaca-i a cetățeanului și vițelul al statului. Vai de noi”, a mai spus edilul din Bengești-Ciocadia.

Vizualizări: 6,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: