Primar din Gorj, condamnat pentru amenințări și lovire

Primarul din Dănești a fost condamnat, la prima instanță, în procesul cu Elena Giuverdea, o funcționară din primăria Targu Jiu cu care s-a certat ca la ușa cortului. Primarul Mădălin Paliță s-a dus peste aceasta la serviciu și a jignit-o, supărat că Elena Giuverdea ar fi scris neadevăruri despre el, pe Facebook.

Scandalul a ajuns în instanță, după ce amândoi au pornit procese. Judecătoria Targu Jiu a dat ieri verdict. Amândoi au fost condamnați. Unul pentru purtare abuzivă, unul pentru lovire și amenințări.  

Instanța a decis ieri, în privința Elenei Giuvedea, o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă față de persoana vătămată, adică primarul Mădălin Paliță.

Totodată, amână aplicarea pedepsei de 8 luni stabilită, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

”Pe durata termenului de supraveghere, inculpata G.E. trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 85 alin. (2) lit. e) C.pen., impune inculpatei GE obliga?ia de a nu comunica cu victima PCM”, se arată în decizie.

După ce fiecare s-a dat în judecată, dosarul a fost contopit și au ajuns amândoi inculpați. Primarul din Dănești, Mădălin Paliță, a primit  o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe față de Elena Giuverdea. S-a stabilit o pedeapsă de 3 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare față de persoana vătămată Giuverdea Elena. ”Constată că cele două infracțiuni au fost săvârșite de inculpatul PCM înainte de existența unei condamnări definitive pentru vreuna dintre acestea, prin acțiuni distincte, în condiţiile concursului real de infracțiuni, prev. de art. 39 alin. (1) lit. b) C.pen. (…) Contopeşte pedepsele cu închisoarea stabilite în sarcina inculpatului PCM prin prezenta sentinţă, stabileşte pedeapsa cea mai grea de 6 luni închisoare, la care adaugă un spor obligatoriu și fix de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 lună închisoare, stabilind în final o pedeapsă de 7 luni închisoare. În temeiul art. 83 C.pen., instan?a amână aplicarea pedepsei de 7 luni stabilită în sarcina inculpatului PCM, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, arată decizia instanței.


Și el trebuie să respecte anumite condițiii: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În plus, nu poate comunica cu victima.

În plus, el va plăti daune morale de 2000 lei. Și elena Giuverdea trebuie să plătească daune morale primarului, în sumă de 1000 lei. Sentința poate fi atacată în 10 zile.

Vizualizări: 9,413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: