Prăjitură cu cremă Cappuccino
Prăjitura cu cremă Capuccino este un desert simplu de realizat şi foarte interesant pentru masa de sărbători. Miezul de nucă dar şi deliciosul capuccino îi dau o savoare aparte.
Aveţi nevoie de ceva mai mult timp pentru a face un blat şi crema de capuccino dar rezultatul va fi unul extraordinar.
Ingrediente pentru blat:
7 ouă
150 g zahăr
150 g făină
2 plicuri cappuccino
50 g miez de nucă măcinată
50 g miez de nucă mărunțită
1 plic praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
225 g zahăr
250 g unt
3 ouă
5 plicuri cappuccino
Ingrediente pentru sirop:
suc de portocale
frișcă
350 ml lapte
Mod de preparare:
Într-un bol, turnăm făina, adăugăm praful de copt, albușurile și gălbenușurile bătute spumă, zahărul și amestecăm bine bine. Adăugăm miezul de nucă și turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute şi lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
Pentru cremă, batem ouăle spumă. Le punem la încălzit pe baie de aburi, adăugăm zahărul, pudra de cappuccino și amestecăm bine. Luăm vasul de pe foc, iar la final adăugăm și untul.
Pentru a forma prăjitura, însiropăm blatul, apoi îl tapetăm cu cremă de capuccino. La final, decorăm cu pudra de cacao sau cappuccino.