Petiție pentru reducerea tarifului la apă

Peste 1700 de persoane au semnat o petiție prin care se cere reducerea tarifului la apă, în municipiul Târgu Jiu. Petiția a fost creată de reprezentanții USR Gorj în momentul în care Aparegio a anunțat că, în anul 2024, târgujienii vor scoate și mai mulți bani din buzunar pentru un pahar cu apă.

Pe site-ul operatorului de apă și canal a fost postat un anunț prin care consumatorilor le sunt aduse la cunoștință noile tarife. Se poate observa clar o creștere semnificativă față de anul trecut, când și așa prețul esre unul destul de piperat.

„Operatorul Aparegio Gorj S.A. comunică modificarea prețului apei potabile, respectiv a tarifului de canalizare-epurare după cum urmează:

- Preț apă potabilă: 6,03 lei/mc fără TVA.

- Tarif canalizare-epurare: 7,3 lei/mc fără TVA.

- Total apă canal – 13,33 lei fără TVA.

Noile prețuri se aplică pe toată aria de operare APAREGIO GORJ S.A. începând cu data de 1 ianuarie 2024”, anunță Aparegio Gorj.

În 2023 prețul la apă potabilă a fost de  5,38 lei/mc fără TVA, iar la canalizare-epurare a fost de 6,21 lei/mc fără TVA. Astfel, se ajungea la un total pentru apă canal de 11,59 lei fără TVA.

Aceste creșteri repetate au stârnit revoltă în rândul târgujienilor, iar până la apariția unei petiții a mai fost doar un pas.

Reduceți urgent tariful la apa potabilă în Gorj! La 1 ianuarie 2024, Aparegio ne-a majorat iarăși prețul apei potabile și al serviciului de canalizare, ajungând să plătim cu 70% mai mult decât acum 2 ani. Plătim acum cu 41% mai mult decât locuitorii din Bihor, cu 26% mai mult decât cei din Valcea, sau Cluj. Nu suntem mai bogați decât bihorenii, decât vâlcenii, sau decât clujenii.

Ultima majorare de preț din 2022-2023 a fost motivată de creșterea prețurilor la energie. Între timp, prețurile la energie au mai scazut, dar APAREGIO, cu votul consilierilor locali PSD-PNL, în loc să scadă tariful, a crescut iarași prețul. 

Semnați petiția pentru a pune presiune pe primărie și Consiliul Județean să renegocieze contractul cu Aparegio în interesul gorjenilor”, se arată în textul petiției care a strâns deja peste 1700 de semnatari.

Vizualizări: 3,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: