Pandurii, zero datorii în 2013. Trei ani mai târziu, în pragul falimentului!
O adresă a Direcţiei Finanţelor Publice Gorj către Inspectoratul de Poliţie Judeţean din vara lui 2013 arată că Pandurii nu avea datorii la bugetul de stat, documentul fiind al doilea de acest gen care arată că situaţia financiară a clubului era una foarte bună la acel moment.
Adresa din 16 iulie 2013 precizează negru pe alb că „la data prezentei, Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu nu înregistrează impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă neachitate la bugetul general consolidat al statului”. Documentul este semnat de şeful Administraţiei Finanţelor Publice Târgu Jiu, Marin Ciumag, într-un tabel fiind prezentate sumele cu impozitele şi taxele pe care clubul le avea de achitat şi data la care au fost plătite către buget.
Pandurii îl avea în frunte la acel moment pe Marin Condescu, iar documentul Fiscului ar fi trebuit să „ajute” la acuzarea acestuia cu privire la modul falimentar în care ar fi condus clubul. Pandurii a început să aibă probleme financiare de abia după ce Condescu a plecat din fruntea sa, dovadă că între 2014-2015 echipa a acumulat datorii şi restanţe atât la bugetul de stat, cât şi către terţe persoane, în cuantum de câteva milioane de euro, intrând în insolvenţă.
Culmea este că tocmai Fiscul are de recuperat cei mai mulţi bani, de la crearea acelor datorii şi până acum nimeni neanunţând că ar cerceta modul în care s-a ajuns ca o echipă cu zero restanţe în 2013 să fie la un pas de faliment câţiva ani mai târziu. Şi culmea, cei care au condus clubul spre acest dezastru au fost plătiţi regeşte, cu salarii de mii de euro lunar, în timp ce jucătorilor li se spunea că „nu sunt bani”.