Mobilier școlar nou prin PNRR

Condițiile în care învață elevii din comuna gorjeană Stoina vor fi îmbunătățite, garantează autoritățile locale. Mobilierul vechi de ani buni, vizibil deteriorat, va fi înlocuit cu unul nou-nouț, atât în școlile din localitate, cât și în grădinițe. Și laboratoarele vor fi dotate cu calculatoare de ultimă generație, care pot facilita accesul elevilor la informații.

Acest lucru este posibil odată cu aprobarea unui proiect depus prin PNRR. Cu banii primiți va fi înlocuit mobilierul, vor fi dotate laboratoare și se va face un atelier de electrică.

”A fost declarat eligibil proiectul depus prin PNRR pentru dotarea liceului și a grădinițelor din comună cu mobilier nou, o să dotăm și laboratoarele de informatică, dar o să amenajăm și un atelier. Dacă o să ne încadrăm în buget, o să avem mobilier nou în toate unitățile de învățământ. Actualul mobilier este vechi, nu știu exact câți ani are, dar vreau să vă spun că este destul de degradat. Tot prin PNRR avem o finanțare de 220.000 de euro pentru reabilitarea liceului și noi sperăm că atunci când va fi gata o să avem și mobilierul”, a spus primarul Laurențiu Anghel.

Autoritățile locale din Stoina susțin că proiectul aprobat este cu numărul 11 la nivel național din peste 2500 de proiecte depuse.

Vizualizări: 445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: