Mii de gulguțe vor ilumina Parcul Central

Mii de gulguțe vor fi folosite pentru a ilumina Parcul Central cu ocazia Festivalului Luminii. Acest eveniment, care ajunge la cea de-a XVII-a ediție la nivel național și la cea de-a XII-a ediție în orașul Târgu-Jiu, se va desfășura sâmbătă, 23 septembrie, între orele 16:00 și 21:00 în Parcul Central Târgu-Jiu. Festivalul este organizat de Centrul Local „Ecaterina Teodoroiu“ Târgu Jiu al Organizației Naționale Cercetașii României.

Acest eveniment oferă comunității posibilitatea de a redescoperi bucuria lucrurilor simple și de a petrece momente minunate în aer liber alături de cei dragi în cadrul „Festivalului Luminii“. În fiecare an, cercetașii creează mii de gulguțe, care sunt niște cutii de origami iluminate cu mici lumânări pentru a crea o atmosferă de basm.

Centrul Local "Ecaterina Teodoroiu" îi așteaptă pe toți cei interesați, indiferent de vârstă, să se alăture acestui eveniment național cu o însemnătate emoțională deosebită, mai ales că municipiul Târgu Jiu deține titlul de Capitala Tineretului în acest an. De asemenea, cercetașii din alte centre locale, precum Timișoara, București, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu-Severin și Craiova, se vor alătura și ei.

Evenimentul are și alți parteneri, cum ar fi Centrul Militar Județean Gorj, Batalionul 24 Infanterie „Ecaterina Teodoroiu“ Târgu Jiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj, Salvamont Gorj și Paraschiv M. Patricia - Cabinet Medical-Veterinar.

Între orele 14:00 și 18:00, în Parcul Central, vor avea loc diverse ateliere atractive pentru copii și adulți, pregătite de membrii Centrului Local „Ecaterina Teodoroiu“ Târgu Jiu al Organizației Naționale Cercetașii României. Acestea includ activități precum „Jocurile copilăriei“, „Atelier de gulguțe“ (pentru a crea pahare din hârtie reciclabilă), „Jocul cu mere“, „Cercetaș pentru o zi“, „Brățări cercetășești“, „Atelier de împletituri“, „Origamii“, „Tir cu arcul“, „Jocuri cercetășești“, „Gânduri bune în borcan“, „Pictură pe pânză“, și multe altele.

La ora 18:30, la Masa Tăcerii, va avea loc un moment deosebit în care cercetașii din Târgu Jiu vor interpreta cântece cercetășești, iar câțiva copii vor face promisiunea de a deveni cercetași. De asemenea, elevii de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu vor susține un moment artistic.

La ora 19:30 vor fi aprinse pastilele de lumânări din gulguțe, pe aleile principale ale Parcului Central (precum Aleea Scaunelor, aleea de pe digul Jiului care duce de la Masa Tăcerii până la podul de pe insuliță, aleea care leagă Aleea Scaunelor de „Buturuga“ de lângă dinozauri). Scopul acestui gest este de a crea o atmosferă frumoasă și relaxantă pentru toți participanții și vizitatorii. Gulguțele sunt confecționate din materiale reciclabile pentru a proteja mediul înconjurător.

Scopul „Festivalului Luminii“ este de a încuraja cetățenii municipiului Târgu-Jiu și nu numai să se distanțeze de cotidian și să se bucure de lucrurile simple ale vieții, precum și de timpul petrecut în aer liber. În acest an, oricine poate deveni voluntar, completând un formular de înscriere disponibil pe pagina de Facebook a filialei dedicate acțiunii cu impact național - „Festivalul Luminii Târgu-Jiu“. Accesul la eveniment este gratuit, iar festivalul oferă o oportunitate de a cunoaște mai bine mișcarea cercetașilor și de a descoperi cum, prin educație și implicare, cercetașii contribuie la îmbunătățirea lumii în care trăim.

„Festivalul Luminii“ este o marcă înregistrată a Organizației Naționale „Cercetașii României“, iar conceptul evenimentului a luat naștere în 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au dorit să sublinieze frumusețea lucrurilor mărunte din viața oamenilor.

Vizualizări: 2,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: