Metode simple de eliminare a pietrelor de la rinichi
![](/img/zoom_in.png)
Pietrele la rinichi se formează atunci când cantități mari de calciu, sodiu și acid uric nu pot fi eliminate de organism și se cristalizează. Pietrele mici la rinichi pot trece prin tractul urinar fără tratament dar în cazul în care pietrele de rinichi sunt mari sau blochează tractul urinar ori provoacă dureri mari poate fi necesar tratament de urgență.
Eliminarea pietrelor la rinichi poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni și este un proces dureros, mai ales dacă dimensiunile pietrelor sunt mari. Pe lângă dureri, apar și alte simptome neplăcute precum: urinări frecvente, amețeli, greață, vomă, dar și transpirație abundentă.
Poți accelera eliminarea pietrelor la rinichi folosind câteva remedii naturale eficiente. În cazul în care acestea nu funcționează în timp util, medicul îți poate recomanda o intervenție chirurgicală.
1.Băile calde de șezut
Stai de 2-3 ori pe zi cu ws6v6 partea inferioară a corpului, în special cu zona pelvină și cea abdominală, în apă caldă. Aceasta va favoriza relaxarea și dilatarea mușchilor și a canalelor pe care organismul tău le folosește pentru a elimina piatra de la rinichi.
2.Cât mai multă mișcare
Săriturile pe loc, dar și mersul alert te pot ajuta, datorită gravitației, să elimini mai ușor pietrele de la rinichi. Acestea migrează mai ușor către "ieșire" dacă stai în poziție verticală.
3.Hidratarea intensă
În cele mai multe cazuri, consumul suficient de lichide suficiente este cel mai bun mod de a ajuta la prevenirea majorității tipurilor de pietre la rinichi. Consumul de lichide îți menține urina diluată și ajută la eliminarea mineralelor care ar putea duce la formarea pietrelor la rinichi.
4.Oțetul de mere
Un studiu din 2019 a constatat că acidul acetic din oțet ajută la reglarea citratului și a calciului în urină - atât calciul, cât și citratul ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi.
De asemenea, se crede că aciditatea oțetului de mere ajută la fărâmițarea pietrelor la rinichi, dar grăbește și eliminarea acestora. Toate tipurile de oțet conțin acid acetic și pot fi folosite în sosurile de salată și în alte feluri de mâncare.
Vizualizări: 1,314
Distribuie Trimite pe WhatsApp