Luna se micșorează și au loc cutremure
Luna este satelitul natural al Pământului și orice schimbare poate afecta și planeta noastră. Cercetătorii au descoperit faptul că Luna se micșorează, iar miezul a început să se răcească, ceea ce ar putea genera efecte adverse și pe Pământ.
Un studiu finanțat de NASA trage un semnal de alarmă. Pe măsură ce miezul Lunii se răcește și se micșorează treptat, suprafața sa dezvoltă cute, precum un strugure care se micșorează într-o stafidă, care creează "cutremure lunare" care pot dura ore întregi, precum și alunecări de teren.
La fel ca restul suprafeței satelitului natural, zona polului sud, care face obiectul unui interes atât de mare, este predispusă la aceste fenomene seismice, ceea ce ar putea reprezenta o amenințare pentru viitorii coloniști și echipamente umane.
Luna s-a micșorat cu aproximativ 150 de metri în circumferință în ultimele câteva milioane de ani, un număr semnificativ în termeni geologici, dar prea mic pentru a provoca vreun efect de undă pe Pământ sau în ciclurile mareelor, potrivit cercetătorilor.
În ciuda a ceea ce ar putea sugera aspectul său, Luna are încă un interior fierbinte, ceea ce o face să fie activă din punct de vedere seismic.
Deoarece suprafața lunii este fragilă, aceste cutremure generează fisuri, pe care geologii le numesc falii.