Lucrări pe final de an la Aninoasa. Ce urmează!

Autorităţile locale din Aninoasa aproape că au finalizat infrastructura localităţii, vorbind aici de drumuri comunale și sătești. Primarul Ilie Petroi spune că una dintre cele mai importante lucrări de investiții este la final, iar alta, la fel de importantă, începe în anul 2017.

Drumul comunal 48 ce leagă satele Groșerea, Costești 1 și Costești 2 este finalizat în proporţie de 98%, anunță autoritățile locale din Aninoasa. Primarul Ilie Petroi spune că asfaltul a fost turnat, în două straturi, pe toată lungime drumului şi că de lucru ar mai fi la rigole. Definitiv, drumul va fi finalizat în primăvară. ”Lucrările se vor sista în curând și-l vom finaliza în 2017. A fost finanţat prin PNDL. Acesta are o lungime totală de 8,3 kilometri, trece prin satele Groșerea, Costești 1, Costești 2. A fost un obiectiv foarte important atât pentru noi, cât mai ales pentru cetățeni”, a spus primarul Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.
Pentru noul an, autoritățile locale au în plan tot asfaltarea unui drum, de această dată în satul Aninoasa. Drumul sătesc are o lungime de 800 de metri și va fi scos la licitație. „Mai avem un drum sătesc pe care îl vom scoate la licitație anul viitor, există proiect tehnic. Drumul sătesc are 800 de metri, în satul Aninoasa. Mai avem doar câteva resturi de drumuri de asfaltat în sensul că în satul Sterpoaia am asfaltat nouă kilometri pe fonduri europene și mai avem un rest de executat de 2,5 km și mai avem câteva ulițe și cam atât cu drumurile, le-am cam terminat de asfaltat”, a spus Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.

Condiţii aberante
Cât priveşte investiţiile pe fonduri europene, primarul spune că vor fi foarte greu de accesat pentru că unele condiții sunt aberante. ”Acum nu am accesat nimic fiindcă nu ne-am pliat, în sensul că existau în ghidul solicitantului o serie de condiţii, spun eu, aberante, și mă refer aici la măsura care privește drumurile săteşti, comunale, vicinale, care trec pe lângă cimitire, se acordau punctaje, în condiţiile în care nu se emit autorizaţii de construire pentru astfel de obiective decât dacă se află o distanţă mai mare de 100 de metri de ultima locuinţă. Ori, în aceste condiţii nu poţi face nimic, este un ghid gândit mai mult cu picioarele decât cu capul”, a precizat Ilie Petroi, primarul din Aninoasa. Nici în ceea ce privește drumurile de tarla sau forestiere, autoritățile locale nu pot atrage fonduri europene. Asta pentru că, respectivele drumuri nu au fost cuprinse în inventarul domeniului public sau privat al comunei.

Vizualizări: 353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: