Lecții pentru copii la Școala de Vară „LA MUZEU”

Vineri, activitățile desfășurate în cadrul Școlii de Vară „LA MUZEU” au adus Preistoria mai aproape de cei mici, folosind drept puncte de plecare relicve importante expuse la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Peste 30 de copii, printre care și cei veniți din străinătate pentru a-și petrece vacanța în România, au avut ocazia să exploreze misterele trecutului în prima sală a Secției de Istorie și Arheologie a muzeului.

Activitățile s-au concentrat pe descoperirile arheologice din Peștera Muierilor, unde au fost găsite un craniu uman de 29.000 de ani și oase de la un urs preistoric de peșteră. Copiii au învățat despre conviețuirea omului modern (Homo Sapiens) cu ursul de peșteră (Ursus Spelaeus) și au vizionat un film educativ despre evoluția speciei umane.

Creativitatea a fost pusă la încercare printr-o sesiune de pictură, unde cei mici au imaginat scene din Preistorie, transformându-se chiar și pe ei înșiși în personaje ale acestor vremuri îndepărtate. Activitățile au fost organizate de echipa de specialiști a muzeului, ca parte a Programului de Educație Muzeală inițiat de Consiliul Județean Gorj.

Datorită popularității acestor evenimente, cei interesați să participe pe viitor sunt sfătuiți să-și achiziționeze biletele din timp, numărul locurilor fiind limitat.

Galerie foto


Vizualizări: 317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: