Italianul de la Ţânţăreni, reclamat şi el la Poliţie
Scandalul în care trăieşte de ani de zile Severino Trivellin, italianul care s-a apucat de agricultură în sudul judeţului, fiind singurul investitor străin în acest domeniu din Gorj, pare fără sfârşit.
Un localnic îl acuză că l-ar fi lovit şi i-ar fi rupt hainele în încăierarea produsă săptămâna trecută, atunci când italianul a fost şifonat rău de tot la faţă, Ion Parpală susţinând că el nu l-a lovit nicio clipă pe cetăţeanul străin. „Cum să dau eu în el. Doar l-am prins de mâini şi l-am ţinut acolo strâns. L-am pus jos, într-un şanţ şi acolo am stat călare pe el, până s-a potolit. Când s-a ridicat chiar a menţionat că eu nu l-am lovit. El mi-a rupt mie hainele de pe mine şi un lănţişor de aur de la gât. Mi-am scos certificat medico-legal şi sper ca Poliţia să clarifice lucrurile pentru că şi eu am depus plângere”, spune gorjeanul.
Italianul îşi caută dreptatea la Bucureşti
Italianul face ochii mari când aude că din victimă a localnicilor care nu-l vor printre ei a devenit reclamat, el ştiind foarte bine cine l-a lovit. „Toată familia a dat în mine. Au fost patru. Mama, tatăl, fiul şi un nepot. Oameni fără minte, fără şcoală. Mi-am dat seama de când i-am văzut”, spune acesta într-o română stâlcită. Parpală, în schimb, nici nu vrea să audă de asemenea acuzaţii şi spune că el a lucrat în Italia, soţia sa lucrează şi acum în peninsulă şi nu are nimic să-i reproşeze lui Trivellin, poate doar că şi-a angajat un român care este şi el în conflict cu localnicii din Ţânţăreni. Mama lui Parpală îi ia şi ea apărarea fiului său, spunând că nu l-a lovit pe italian nicio clipă. „Băiatul meu l-a prins de mâini şi l-a ţinut strâns, ca să nu se zbată. Se zbătea ca un leu, dădea din cap aşa, ca un balaur, ca să scape. El s-a lovit singur. Sunt bolovani pe jos, în şanţul unde l-a trântit băiatul, şi acolo, când s-a agitat, s-a lovit singur”, explică femeia.
Italianului nu-i vine să creadă urechilor şi spune că va merge la Bucureşti pentru a cere sprijin la Ministerul Agriculturii. Până atunci îşi caută tractorişti cu care să îşi lucreze pământurile. Ca semn de „bun venit”, localnicii i-au pus un câine mort într-un stâlp de curent, Trivellin mărturisind că până acum găsea doar vite şi cai morţi aruncaţi pe pământurile sale. „E ca în Evul Mediu aici, oamenii nu înţeleg că nu se mai face agricultura cu căruţa, pe parcele mici de teren. Ar face orice ca să mă vadă plecat. Am donat la Primăria Ţânţăreni un hectar ca să fie amenajată o bază sportivă. În Italia pământul acela mă costa 100.000 de euro. Aici costă mai puţin, dar pe oameni nu-i interesează gestul meu. Ei vor să nu mai mă vadă, dar eu nu voi renunţa pentru că am investit aici şi vreau să fac agricultură la voi, chiar dacă nici autorităţile nu mă ajută”, spune italianul.