Investiții sub semnul întrebării într-o comună din Gorj

Situație complicată în comuna gorjeană Schela. Se lucrează la două drumuri sătești, dar constructorii au blocat lucrările pe motiv că se tem că nu își vor primi banii pe ce au muncit până acum. Nu au făcut nici jumătate din lucrări și au termen ca până pe 5 ianuarie să termine de modernizat drumurile. 

Drumurile sunt reabilitate cu fonduri de la Compania Națională de Investiții care nu i-ar fi plătit. Constructorii au întrerupt lucrările, dar la insistența autorităților au promis că, de săptămâna viitoare, vor reveni pe șantier. “Am două drumuri de reabilitat prin CNI. Și am auzit că ei se zbat să mai plătească o parte dintre constructori. Nu știu cum au finanțarea, dar sper ca cei doi constructori pe care îi am pe DS 10 și DS 19 și nu abandoneze lucrările pe motiv că le e teamă că nu li se vor plăti lucrările. Am înțeles că vor începe luni treaba din nou. Lucrările scoase la licitație și care sunt în plată se vor plăti”, a declarat primarul din Schela, Gabriel Deteșan.

Nu a executat până acum nici jumătate din lucrări. Termenul limită este în luna ianuarie și nu se știe cât le vor mai permite vremea să mai lucreze. „Sunt executate circa 40% din cele două sectoare. Au termen până pe 5 ianuarie. Nu știu cum vor face mai ales că le e teamă că nu le vor fi plătite lucrările. Mai ales că la noi e zonă muntoasă. Iarna e imprevizibilă. De exemplu, anul trecut, în zona de munte, a nins o săptămână, iar la Târgu Jiu nu a nins deloc”, a mai adăugat primarul într-o emisiune la Accent TV.  

Vizualizări: 3,674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: