Investiții mari într-o comună. Construiesc o creșă și extind grădinița

Autoritățile locale din comuna Bălești fac investiții majore în sistemul de învățământ din comună pentru că acest sector reprezintă o prioritate pentru primarul Mădălin Ungureanu. Va fi construită o creșă, o altă grădiniță se extinde, iar în restul unităților de învățământ se dorește schimbarea mobilierului și echipamentelor didactice.

Cele două investiții în sistemul de învățământ preșcolar și antepreșcolar se realizează prin Compania Națională de Investiții. ”Vreau să vă spun că am predat deja amplasamentul Companiei Naționale de Investiții pentru construirea unei creșe în cadrul proiectului ”Creșe pentru România” și suntem în faza de licitație pentru extinderea grădiniței din satul Cornești pentru că ne dorim să o facem cu program prelungit la fel ca grădinițe din Bălești și Ceauru. Noua creșă va fi construită lângă Școala Vasile Mogoș și va avea o capacitate de 40 de locuri, iar valoarea totală a investiției este de 2.000.000 de euro”, a declarat primarul Mădălin Ungureanu.

Și prin PNRR se fac investiții în unitățile de învățământ din comuna Bălești. ”Mai mult decât atât o să facem și un Centru de inovare, investiție ce se ridică la aproximativ 1.000.000 de lei și o să amenajăm un laborator de informatic de ultimă generației  și o să montăm și 100 de camere de supraveghere în toată comuna, proiect în valoare de 2.200.000 de lei. Pe lângă asta tot prin PNRR avem și un proiect de 1.000.000 de lei pentru dotarea unităților de învățământ cu mobilier nou”, a mai spus edilul din Bălești.

Vizualizări: 828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: