Investiție de zeci de milioane de lei la o societate în insolvență

Situație complicată pentru uzina care alimentează mii de locuințe, firme și instituții din Motru cu apă caldă și căldură. Primarul Cosmin Morega a anunțat că este în desfășurare o licitație în valoare de peste 30 de milioane de lei pentru reabilitarea unui cazan și a unor căi de acces, dar se întreabă dacă investiția mai are sens în condițiile în care uzina aflată încă în insolvență pare să fie fără salvare.

În total, susține primarul din Motru, circa 15 mii de localnici beneficiază de serviciile Uzinei de Agent Termic și Apă Caldă din municipiu. Uzina este în insolvență și edilul Cosmin Morega nu știe dacă aceasta va mai funcționa și de anul viitor.

Cu toate acestea, este în desfășurare o licitație pentru reabilitarea unui cazan din cadrul UATAA. Valoarea proiectului este de peste 30 de milioane de lei, iar Morega se întreabă dacă o astfel de investiție mai are rost să fie făcută. Așteaptă răspunsuri de la Ministerul Energiei.

„Sunt aproximativ cinci mii de apartamente, zeci de instituții publice și societăți comerciale. Am făcut un calcul, aproximativ 15 mii de cetățeni care beneficiază de apă caldă și agent termic de la această societate. Va fi o licitație, în următoarele zile, care prevede chiar modernizarea acestei societăți, cu o valoare 30,2 milioane de lei tocmai culmea culmilor, încercăm să modernizăm acest cazan care funcționează pe bază de cărbune și păcură, să achiziționăm utilaje, să reabilităm căile de acces și anumite instalații externe ale acestei societăți. Am întrebat dacă mai are rost această investiție. Eu nu pot să opresc o licitație deja aprobată. Să ne spună domnul ministru al Energiei care este soluția. Nu știm ce vom face în următoarea perioadă”, a spus primarul Cosmin Morega.

UATAA Motru este încă în insolvență și primarul nu știe ce soartă va avea. Morega acuză guvernanții că nu și-au dorit să sprijine această societate și i-au alocat mai puțini bani decât în alți ani. „Au fost calculate peste 47 de mii de certificate. Dacă le-am fi achiziționat în decembrie, suma era mult mai mică. Am fost oarecum amăgiți de cei care ar fi putut să sprijine această societate, că vom obține fonduri de la Guvern. În ultimii zece ani, e prima dată când societatea nu primește acești bani. Au fost ani când s-au primit mult mai mulți bani. Anul trecut, în noiembrie, am cerut aproximativ 100 de miliarde de lei și am primit numai 50 în ultima ședință de Guvern. Guvernul a decis să taie 50 de miliarde cu toate că eram și suntem în insolvență și aveam nevoie de această subvenție”, a mai spus primarul Morega, la Tele3.

Vizualizări: 5,462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: