Încă o primărie din Gorj produce curent

În vremurile în care energia electrică este tot mai scumpă, atât instituțiile publice, cât și consumatorii persoane fizice caută soluții să cheltuiască mai puțin. Panourile fotovoltaice sunt sinonime cu independența energetică pentru multe primării.

S-a adăugat pe listă și Primăria Polovragi. Autoritățile au obținut fonduri europene ca să instaleze panouri fotovoltaice pe clădirea primăriei și să asigure consumul de energie pentru sediul instituției.

 

Primarul din Polovragi, Gheorghe Epure, a declarat că mai are în plan să instaleze astfel de panouri și pe școală, dar și pe Căminul Cultural din localitate: „Pe PNRR, avem laboratorul de la școală pentru reabilitare energetică și panouri fotovoltaice, refacerea sistemului de încălzire. La Căminul Cultural, panouri fotovoltaice și schimbarea sistemului electric. Tot pe panouri fotovoltaice, am recepționat de curând un proiect prin Afir, pentru asigurarea consumului la sediul primăriei”.

Alți bani vor veni de la Guvern pentru asfaltări și piste de biciclete. „Suntem în fază de proiectare pentru pistele de biciclete ce vor porni de la baza târgului până la mânăstire pe o parte și alta a drumului care merge spre sfânta mânăstire Polovragi. Suntem în faza de scoatere la licitație pentru proiectare și execuție, cu 100 de miliarde de lei vechi pe Programul Anghel Salingy, pentru asfaltarea a opt kilometri de drum comunal și sătesc”, a mai spus edilul comunei Polovragi, într-o emisiune la TV Sud.

 

În localitate, va mai fi construită, de asemenea, în câteva luni, o sală de sport. Aceasta va avea o capacitate de 280 de locuri și va avea aproximativ 1.500 de metri pătrați. Aceasta le va fi de folos atât tinerilor din comunitate, dar și din localitățile vecine ori turiștilor.

Vizualizări: 1,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: