Imunizați împotriva rujeolei. Puncte mobile de vaccinare în Gorj

Peste 70% dintre copiii din județul Gorj au fost imunizați împotriva rujeolei. Medicii și specialiștii din cadrul Direcției pentru Sănătate Publică (DSP) Gorj vor merge în fiecare comună pentru a identifica părinții care nu au vaccinat copiii și pentru a-i convinge să-i ducă la medicul de familie ori chiar să le administreze vaccinul pe loc.

În țară, au fost județe unde nu exista nicio doză de vaccin. Din acest punct de vedere, în județul Gorj nu sunt probleme. Autoritățile locale și județene se vor implica, în perioada următoare, pentru a identifica zonele unde părinții nu își duc copiii la vaccinare. „În ceea ce privește județul Gorj, suntem la o rată de vaccinare de 72%. Ideal este peste 90%. Îmbucurător este că noi avem vaccinurile. Sunt peste 5.700 de vaccinuri la Direcția pentru Sănătate Publică Gorj și alte 800 la medicii de familie. Noi am constituit o comisie de analiză a zonelor vulnerabile unde copiii nu se interesează ori nu se vaccinează. Am constatat că mulți nu se duc pentru că nu au un medic de familie”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul județului Gorj.

În principiu, cei mai mulți părinți care nu își vaccinează copiii provin din comunitățile de etnie romă. Unde va fi nevoie, vor fi constituite puncte mobile de vaccinare. „Vor merge în teren mediatorii sanitari și asistenții comunitari. De asemenea, va veni cu noi consilierul Alin Bobu, pentru relația cu minoritatea romă. Noi am identificat nouă zone de risc unde sunt, preponderent, cetățeni de etnie romă. Târgu Jiu are cele trei zone cunoscute: Obreja, Meteor și Pandurașul. De asemenea, și la Scoarța, și la Tismana ori Bengești-Ciocadia au fost constatate zone de risc. Acolo unde va fi cazul, vor fi organizate puncte mobile de vaccinare”, a mai explicat Arjoca. De la începutul acestui an, în întreaga țară, rujeola a răpus 31 de suflete.

Vizualizări: 881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: