Grevă japoneză la Ambulanța Gorj. Mesaje de protest lipite pe salvări

Angajații Serviciului Județean de Ambulanță Gorj au fost, joi, în grevă japoneză. Ei au intervenit la toate urgențele purtând banderole albe pe braț, pe maşinile de salvare fiind puse afişe cu inscripţia „Protest național”.

Revendicările angajaților de la Serviciul Județean de Ambulanță sunt vechi. Salariile sunt mici, iar măsurile guvernanților nu fac decât să le scadă veniturile salvatorilor. „Protestul constă în afișarea pe toate ambulanțele operative acest anunț. Toți angajații poartă banderole albe. Protestăm împotriva măsurilor care vor fi luate de la 1 ianuarie de guvernanți. Suntem împotriva legii salarizării. De la 1 ianuarie, ni se vor diminua salariile, personalul nu este de ajuns”, ne-a explicat liderul de sindicat Ion Ianc.

Mașini uzate, cu sute de mii de km la bord

Și mașinile cu zeci ori sute de mii de kilometri la bord reprezintă o altă nemulțumire a celor de la Ambulanță. Chiar și în aceste condiții, punându-și viața lor și a pacienților în pericol, salvatorii sunt nevoiți să meargă la intervenții. „Mașinile sunt foarte vechi. 80% din maşini au peste nouă ani, iar 20%, și alea, au peste 200 de mii de kilometri. Probleme pe traseu, deocamdată nu au fost. Dar ce bază să mai ai într-o mașină cu o uzură de peste opt sau nouă ani și care are aproape 800 de mii de kilometri la oră? Activitatea pentru urgențe nu va fi afectată”, a susținut sindicalistul.

MITING

Vineri, sindicaliştii de la Ambulanță vor avea o întrevedere cu ministrul Sănătății, la care şi-a anunțat participarea şi premierul Mihai Tudose. În cazul în care revendicările nu le sunt rezolvate, angajații din serviciile de ambulanță plănuiesc un amplu miting de protest, pe 11 octombrie, la Bucureşti, în fața Guvernului.

Vizualizări: 2,465

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: