Ghidul cumpărătorului responsabil. Cum să faci cumpărături mai eficient

Poți să devii un cumpărător responsabil și în proces să cheltui mai puțini bani pe coșul zilnic de cumpărături. Iată ce trebuie să faci.

  

Toată lumea face cumpărături, așa că mulți oameni consideră că nu ai nevoie de asistență atunci când pun de pe raft ceva în coș. Totuși, atunci când ai un buget redus, sau vrei să reduci cheltuielile, trebuie să te gândești cum poți să îmbunătățești această practică. Iar partea bună este că poți să devii un cumpărător responsabil și în proces să cheltui mai puțini bani pe coșul zilnic de cumpărături. Iată ce trebuie să faci.

Verifică întotdeauna ofertele

Atunci când faci planul de mese pentru următoarea săptămână este indicat să îl faci în funcție de reducerile din acea săptămână. Spre exemplu, verifică oferte Lidl online pentru a ști ce legume sunt la reduceri și ce tip de carne este mai avantajos. Dacă au o săptămână grecească, atunci merită să treci pe meniu preparate grecești, iar dacă au promoție asiatică, trebuie să adaugi în meniul legumele specifice zonei. Astfel, poți să ai un meniu variat chiar cu un preț redus. Cheia este desigur, planificarea meselor.

Caută produsele potrivite nevoilor tale

Degeaba cumperi produse ieftine sau la reduceri, dacă nu le folosești. În special atunci când vorbim de cosmetice, este important să cumperi ceea ce știi că funcționează, decât să încerci variante mai ieftine care nu au aceleași rezultate. Poți însă, să economisești atunci când vine vorba de cosmeticele de uz general, cum ar fi săpunul, gelul de duș și spumă de baie. Hainele, de asemenea, ar trebui să se potrivească stilului tău de vestimentar. Dacă cumperi lucruri doar pentru că ți se par simpatice și nu ai neapărată nevoie de ele, nu vei reuși să îți atingi scopul financiar. Mai mult, vei acumula bunuri pe care nu le folosești și vei irosi bani, în consecință.

Folosește-te de toate instrumentele pe care le ai la dispoziție

Nu este nevoie să cheltui mai mult decât trebuie. Folosindu-te de ofertele speciale, poți cumpăra ce îți dorești fără ca bugetul tău să aibă de suferit. Spre exemplu, multe magazine alimentare oferă cleinților care au carduri de fidelitate anumite reduceri de prețuri. De asemenea, dacă cumperi online, poți căuta coduri de afiliere sau de reduceri. Unele pot fi chiar în mailul tău. Sau mai poți căuta pe paginile de socializare a influencierilor din domeniu coduri de afiliere, care te vor ajuta să economisești niște bănuți. Prin urmare, înainte de a cumpăra ceva caută online toate opțiunile de reduceri, inclusiv uite-te pe cataloagele online, carete vor lămuri.

Investește în calitate

Calitatea te ajută să economisești mai mulți bani pe termen lung, chiar dacă plătești mai mult pentru ea. Produsele de calitate sunt mai rezistente și mai durabile, ceea ce înseamnă că nu trebuie să le înlocuiești la fel de des. Prin urmare, economisești bani pe termen lung. În plus, produsele de calitate sunt în general și ecologice, deoarece producția lor nu generează la fel de multe deșeuri. Este posibil să fii ispitit să cumperi alternativele mai ieftine, însă nu te vei bucura de aceleași rezultate. Mai degrabă aștepți o perioadă de reduceri masive cum este Black Friday pentru a investi în ceva care va rezista testul timpului.

Nu cumpăra lucruri doar pentru că sunt la reducere

Pentru că trăim într-o lume în care consumul este o valoare, suntem mereu ispitiți să cumpărăm lucruri, chiar și atunci când nu avem nevoie de ele. Ei bine, dacă vrei să fii un cumpărător responsabil trebuie să te obișnuiești să nu mai faci asta. Dar ai nevoie de exercițiu, în special dacă aștepți cu nerăbdare perioadele de reduceri pentru a cumpăra tot ce îți cade în mână. Cheia este să îți planifici cumpărăturile și să îți faci liste pe care să le respecți. Astfel, pe termen lung vei învăța să cumperi doar ce ai nevoie, economisind astfel bani, dar și spațiu.

Urmând sfaturile de mai sus, poți învăța cum să devii un maestru al cumpărăturilor economisind atât timp, cât și bani în acest proces. Și evitând greșelile obișnuite, cum ar fi cumpărarea impulsivă sau cheltuirea excesivă, te vei asigura că banii tăi câștigați cu trudă, vor fi direcționați spre achiziții pe care le vei folosi efectiv.

Vizualizări: 1,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: