Exercițiu de simulare pentru prevenirea și protecția împotriva inundațiilor

Sediul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj Apele Române Jiu a găzduit astăzi o etapă importantă a unui exercițiu de simulare dedicat intervențiilor în cazul inundațiilor. Scopul principal al acestei etape a fost verificarea și testarea echipamentelor folosite pentru a îmbunătăți modul de acționare în situații de urgență generate de inundații.

Echipamente precum diguri mobile tip panou cu sprijin, autobasculante, mașini de încărcat saci Mamut, buldoexcavatoare și motostivuitoare au fost puse în funcțiune. Colegii noștri au construit un baraj de apărare mixt folosind hidrobaraje și panouri, iar materialele specifice de mică și mare capacitate au fost testate pentru a verifica modul de funcționare și a identifica eventualele probleme întâmpinate în timpul exercițiului.

Evenimentul a fost organizat de către personalul formațiilor de lucru ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj Apele Române Jiu, inclusiv agenți hidrotehnici, echipe de intervenție rapidă și specialiști din cadrul SUISP (Serviciul de Urgență, Intervenție și Supraveghere a Pieței), Exploatare și Mecanizare, precum și Centrul de Intervenție Rapidă.

Asemenea simulări sunt esențiale pentru a fi pregătiți în fața unor situații de urgență reale și pentru a asigura siguranța și bunăstarea cetăţenilor.


 
 
 

Vizualizări: 304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: