Evacuaţi din blocul poliţiei: Suntem victime în scandalul Caragea!

Mai mulţi poliţişti au fost evacuaţi din blocul din zona Gării, în care locuiau de mai bine de zece ani. Locuinţele de serviciu au fost transformate în locuinţe de intervenţie, iar ocupanţii vechi au fost evacuaţi, pentru a fi aduşi alţi poliţişti. Cele două familii evacuate ieri, deşi se apropie iarna, urmează unui lung şi de evacuări. Locatarii susţin că sunt daţi la o parte oamenii care au primit locuinţe pe vremea fostului comandant Nicolescu şi sunt aduşi „oamenii lui Caragea”.

Oamenii legii au stat mai bine de 10 ani într-un bloc administrat de IPJ Gorj și de ani buni sunt în instanță pentru a cumpăra aceste imobile, numai că pe parcurs s-au schimbat regulile jocului și locuințele se serviciu pe care puteau să le cumpere s-au transformat în locuințe de intervenție. În aceste condiții nu numai că nu le pot cumpăra, dar trebuie să le și părăsească.

Vor fi evacuaţi cu executorul

evacuati_politie_1Conducerea IPJ Gorj s-a grăbit să-i evacueze pe locatari înainte de 1 decembrie, deoarece după această dată și până la 1 aprilie nu se mai putea face acest demers. „Aproximativ 18 polițiști au plecat din acest bloc, pentru că s-a transformat din locuințe de serviciu în locuințe de intervenție. În loc să ni le dea să le cumpărăm, așa cum s-a întâmplat în alte județe, acum ne evacuează. Pe unii îi scoate de aici ca să-i ducă în altă parte cu chirie și aduce alții care sunt „preferați”. Noi ne-am judecat ca să cumpărăm aceste locuințe și în timpul procesului au transformat aceste apartamente în locuințe de intervenție. Vor să bage oamenii lor și gata.  Decât să ne evacueze cu scandal, mai bine plecăm noi, dar sunt familii care vor fi evacuate săptămâna asta cu executorul. S-a ajuns aici pentru că așa a vrut conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Gorj. Domnul Bebe Cumpănașu care a ieșit la pensie a zis că dacă nu vrea mușchiul lui nu ni le dă niciodată să le cumpărăm și le-a transformat cu domnul Caragea în locuințe de intervenție ca să-și bage oamenii lor, iar mâine, poimâine le vor cumpăra. Ne facem de râsul lumii. Polițiștii pensionari au voie să cumpere aceste locuințe”, a precizat Olteanu Gheorghe, polițist pensionar.

Dacă știau, se puteau reorienta

Polițiștii care acum trebuie să-și găsească o locuință cu chirie vor să dea Inspectoratul Județean de Poliție în judecată, pentru a le fi decontate îmbunătățirile pe care le-au făcut în apartamente. „Noi am stat 10 ani aici și ne-au ținut încurcați, că puteam să ne ducem să ne facem credit să cumpărăm o locuință sau să depun dosar pentru ANL, dar acum suntem legați de mâini și de picioare. Plecăm cu chirie și trebuie să facem raport să ne deconteze chiria și sperăm să ne aprobe, că ei ne evacuează. Vreau să vă spun că suntem familiști. Noi am făcut îmbunătățiri în aceste apartamente care sunt pline de igrasie și mucegai. Să ne despăgubească. Am pus parchet, gresie, faianță, tavan fals și alte lucruri. Acum o să-i dăm din nou în judecată ca să ne deconteze ce am făcut prin apartamente. Apartamentul meu e cu patru camere și în acest moment nu e niciun raport din partea vreunui polițist care să îndeplinească condițiile să primească apartament cu patru camere. Și vor să bage către 3-4 polițiști. Vă dați seama ce va fi”, a mai spus Gheorghe Olteanu.

Evacuați din răzbunare

Cei care trebuie să părăsească aceste imobile cred că la mijloc este vorba de o răzbunare din partea inspectorului șef, Viorel Caragea, care vrea să scape de oamenii apropiați foștilor comandanți, dar și să-și favorizeze „oamenii lui”. „În acest bloc au stat 13 polițiști, șase jandarmi și un pompier. Doi jandarmi trebuie să plece și mai rămân patru care au funcții de conducere. Iar la noi, din cei 13 nu mai sunt decât trei, printre care e și șoferul domnului Caragea. Cei care au fost de pe timpul lui domnul Nicolescu, Voinescu, afară. Ceilalți sunt buni. Avem agent de ordine care a plecat și secretara de la ordine publică stă în bloc. Noi suntem victime colaterale ale celor cu care comandantul șef a fost în scandal. E numai răzbunare și interes, iar cei care nu sunt agreați pleacă”, a precizat Gheorghe Olteanu.

Lucrător de la 112, cu mobila în stradă

Un angajat care lucrează la Serviciului 112 a fost evacuat chiar ieri, deși a făcut dovada în instanță că a fost chemat din timpul liber la serviciu și poate ocupa această locuință, pentru că este om de intervenție. „Noi de șapte ani am vrut să luăm locuințele, dar ne-au ținut încurcați. Scopul a fost schimbarea destinației acestor locuințe. Aceste locuințe se dau doar celor care necesită intervenția în scurt timp la unitate. Eu lucrez la 112. Eu am dus în instanță dovezi că m-au chemat în timpul liber de acasă, ei spun că am program stabil, dar le-am dovedit că m-au băgat în misiune din timpul liber. Totul se întâmplă cum vrea comandantul. Trebuia să ne spună de atunci că nu se scot la vânzare. Unde te mai duci acum, în prag de pensie? Nu văd logica pentru care mă scoate din bloc să mă ducă în altă parte, ca să fac raport să-mi plătească chiria. Dacă stabilesc că pentru ultimii trei ani nu trebuia să beneficiez de locuință, o să-mi stabilească chirie și de unde să le dau eu aproximativ 200 de milioane de lei vechi”, a spus Vasile Panduru.

IPJ: Nu mai îndeplinesc condițiile

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Gorj au un punct de vedere cu privire la această situație. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ, cei care trebuie să elibereze locuințele nu mai îndeplinesc criteriile să locuiască aici. „IPJ Gorj are în administrare 20 de locuințe. În acest moment doi lucrători nu mai îndeplinesc condițiile pentru a locui aici și trebuie să părăsească aceste imobile. Locuințele vor fi repartizate altor lucrători care îndeplinesc condițiile în baza punctajului obținut și a rapoartelor făcute. Locuințele de serviciu s-au schimbat în locuințe de intervenție printr-o hotărâre a Curții de Apel Craiova”, a precizat Romina Dochian.

Vizualizări: 851

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: