Elevii din trei țări au participat la cursuri de formare într-o comună din Gorj

Elevi din trei țări au ajuns în comuna Drăgotești din județul Gorj pentru a participa la activități de formare și predare la Școala Gimnazială ”Ion Vîlceanu”. Activitățile s-au derulat în cadrul proiectului Erasmus + “Arc-en-ciel en vert”, cu tema “Sănătate și mediu”. Proiectul este finanțat de  Comisia Europeană și se derulează de unitatea de învățământ din Drăgotești, împreună cu Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu, în parteneriat cu 3 țări europene: Macedonia, Bulgaria și Turcia, pe durata a doi ani.

 Elevii au participat la ateliere de lucru, în cadrul cărora au realizat tablouri, brățări cu elemente din natură, cuiburi de păsări din materiale reciclabile și au vopsit ouă în mod tradițional. Nu au lipsit nici  activităţile şi jocurile sportive.

Participanții au vizitat Termocentrala Rovinari, unde au avut loc dezbateri pe tema reducerii poluării mediului înconjurător. Elevii participanți la proiect au dezvoltat competențe digitale prin folosirea platformei padlet, elevii lucrând la o expoziție de postere dedicate Planetei Pământ.

 ”Elevii au participat la activitățile propuse în echipe mixte, cunoscându-se astfel mai bine și exersând comunicarea în limba engleza. Prin intermediul activităților desfășurate în colaborare cu ceilalți parteneri, elevii au înțeles mai bine consecințele activităților poluante asupra mediului și asupra organismului uman”, a spus directorul Necșulea Cosmin.

Școala Gimnazială ”Ion Vîlceanu” din Drăgotești face parte dintr-un consorțiu ce cuprinde 13 unități școlare din județul Gorj, constituit la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, scopul fiind participarea la activitățile din cadrul Proiectului de mobilitate Erasmus+.

În perioada 13– 17 februarie, profesorii din Drăgotești au participat la activitățile de formare din a doua etapă de mobilitate din cadrul proiectului, care s-au desfășurat în Loutra Edipsou – Grecia.

Vizualizări: 718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: