Drăguțești: Lanurile de porumb au luat foc din cauza gunoaielor

Autoaprinderea gunoaielor aruncate la marginea satelor a dus la incendiul de zilele trecute din Drăguțești, când au luat foc lanurile de porumb. O spun localnicii din comună, supărați că sunt maldăre de gunoaie pe câmp ori pe marginea Jiului. Ca să scape de această imagine, primăria a montat camere de vânătoare în zonele cu probleme. Așa vor fi filmați cei care se vor descotorosi de gunoaie în locuri nepermise. 

Deja, au fost montate primele camere pe malul Jiului. Au fost puse și afișe prin care oamenii sunt avertizați că totul este supravegheat video și că nu au voie să arunce gunoaie la voia întâmplării. 

Oamenii din zonă s-au declarat încântați de idee mai ales că spun că au văzut de multe ori mașini care au adus gunoaie la marginea satului, dar făptașii nu au fost prinși. „Ideea e grozavă. Ce să mai facem pe pământul ăsta? Vrem să nu mai fie poluare, să avem apă curată, cum să fie dacă murdărim natura în halul ăsta?”, s-a întrebat o femeie din comună. „Trebuie să facă ceva. N-aţi văzut că a luat foc şi câmpul şi toate din cauza gunoaielor?”, a spus o altă localnică.

Primarul din Drăguțești spune că s-a săturat să strângă gunoaiele ca să apară altele la fel. Speră ca aceste camere să stopeze acest fenomen care otrăvește pământul și apa.

„Vin şi poluează tot. De dragul ciubucurilor şi nu mai ştiu ce fac cu maşinile, vin şi aruncă în zona apelor, a pădurilor diverse materiale sau gunoaie. Am montat camere de vânătoare și îi vom surprinde pe cei care mai aruncă. Vor fi aspru sancționați. Camerele vor fi mutate în alte zone astfel încât să acoperim toate zonele vulnerabile”, a spus Ion Popescu, primarul din Drăguțești.

Amenda poate ajunge până la 45 de mii de lei pentru persoanele fizice, iar firmele prinse că aruncă gunoaie în locuri nepermise riscă 70 de mii de lei.

Vizualizări: 1,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: