Două ambulanțe noi la spitalul din Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost dotat cu două ambulanțe noi. Investiția a fost realizată cu sprijinul Consiliului Județean Gorj, iar valoarea pentru fiecare autospecială este de 240.000 de lei. Mașinile sunt necesare pentru transportul pacienților între unitățile medicale, spitalul având secții în trei zone din oraș.

Managerul unității medicale din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, spune că aceste mașini vor fi folosite pentru transportul pacienților între spitale, iar timpul de așteptare va fi mult mai mic. Vienescu a mai afirmat că au fost angajați și trei ambulanțieri.

”Cele două ambulanțe achiziționate de către Consiliul Județean Gorj sunt foarte utile spitalului, având în vedere că existau anumite întârzieri privind transportul pacienților între spitale pentru anumite investigații. Cu ajutorul acestor două ambulanțe se va rezolva problema. Sunt dotate cu toate cele necesare, fiind foarte utile. Este vorba doar despre pacienții internați în spital. Dacă un pacient are nevoie de un consult, internat la secția de chirurgie, îl vom transporta cu una dintre aceste mașini. Au fost angajați și trei ambulanțieri, vor lucra în schimburi. Astfel de investiții vor continua în cadrul spitalului”, a spus managerul SJU Târgu Jiu, Dumitru Vienescu.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, spune că valoarea unei singure ambulanță este de 245.000 de lei. ”Consiliul Județean a răspuns pozitiv solicitării doctorului Huzu și a managerului Vienescu. Mașinile sunt necesare pentru a reduce timpul de așteptare al pacienților care vin către spitalul din Târgu Jiu. După licitație, valoarea este de 245.000 de lei pentru fiecare autospecială. Vom continua investițiile.  Ne dorim să modernizăm sistemul sanitar din Gorj”, a spus Cosim Popescu, șeful CJ Gorj.

Vizualizări: 791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: