De ce te dor ochii după ce stai mult în fața calculatorului
Ultima perioadă a adus schimbări semnificative la nivel mondial în ceea ce priveşte munca online. Una dintre principalele schimbări au fost modificările aduse de companiile care și-au păstrat angajații ca să lucreze de acasă, aceştia stând destul de multe ore în faţa ecranelor.
Oamenii continuă să jongleze cu viața personală și cea profesională din intimitatea casele lor. Multe companii au ajustat organizarea pentru a le permite oamenilor să lucreze de acasă, iar acest lucru a devenit ceva normal. Lucrul de acasă are avantajele sale, dar are și provocările sale. Bugetul de cheltuieli a scăzut foarte mult dar sunt şi eșecuri care însoțesc lucrul de acasă. Această schimbare a mărit șansele de suprasolicitare și epuizare din cauza lipsei limitelor dintre viața profesională și cea personală.
Potrivit Raportului de audiență al companiei Nielsen, un om petrecea aproximativ 10 ore pe zi în fața ecranelor în 2018 dar cifrele sunt în creștere acum. Toate acele ore pe care le petreci în fața computerului pot avea efecte dăunătoare asupra sănătății tale. Se pot produce schimbări negative la nivelul posturii și asupra vederii. Dacă te dor ochii după ce ai lucrat la un computer toată ziua, acest lucru are mai multe explicații. Timpul pe care îl petreci uitându-te la computer îți afectează ochii, chiar dacă nu observi schimbările imediat. Potrivit Healthline, prea mult timp în fața unui ecran poate agrava simptomele de ochi uscați. Ai tendința de a clipi mai puțin atunci când te concentrezi pe muncă.
Clipirea este modul în care ochii produc lacrimi hidratante pentru sănătatea lor, iar mai puțină hidratare poate fi adevăratul motiv pentru care ai ochi uscați sau roșii. Ambele afecțiuni pot duce la vedere încețoșată și dureri oculare.
Luminozitatea ecranului îți poate răni ochii. Potrivit oftalmologului Matthew Gardiner, sursele de lumină strălucitoare se pot simți inconfortabile, mai ales dacă ai cataractă iar luminozitatea de pe orice tip de ecran îți epuizează ochii. Dacă te chinui să vezi ceva pe ecran, acesta este un semn că ești suprasolicitat sau că ai vederea afectată. Pot apărea și probleme suplimentare, cum ar fi vederea încețoșată și durerile de cap. Acest lucru se numește, de obicei, sindromul vederii computerizate, și anume oboseala digitală a ochilor, scrie Harvard Health Publishing.