(închide)

De ce să pui mai puțină sare când ai schimbat tipul de sare din casă!

Dacă ai schimbat tipul de sare pe care îl foloseai mereu acasă vei avea o problemă cu gustul mâncării până te vei obișnui cu sarea nouă. Pune mai puțină sare în mâncare pentru început și mai adaugă pe parcurs dacă mai e nevoie.

Dacă folosim mai multe alimente care sunt deja sărate cum ar fi carne, peşte, sosuri sau legume conservate, atunci mâncarea poate fi prea sărată dacă aţi adăugat şi sare la preparare. 

Atunci când schimbaţi tipul de sare din bucătărie puteţi avea astfel de surprize, ştiut fiind că sarea praf sărează mai bine decât cea de mare. Asta pentru că nu toate tipurile de sare sunt la fel de sărate. 

Specialiştii bucătari recomandă chiar, atunci când schimbaţi sarea din bucătărie, să săraţi mai puţin mâncarea până vă obişnuiţi cu aceasta şi mai puneţi apoi, la nevoie. De asemenea, este recomandat şi să gustaţi mai des mâncarea când schimbaţi sarea.

Exact la fel se întâmplă şi cu piperul care poate fi mai iute sau mai puţin iute. De aceea este recomandat să cumpăraţi mereu piper boabe şi să-l măcinaţi acasă. Pe lângă gustul şi aroma fabuloase de piper proaspăt măcinat veţi ieşi chiar ceva mai ieftin la cumpărături.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: