De ce devin castraveții amari toamna și ce măsuri pot fi luate!
Amărăciunea din castraveți este produsă de compusul cucurbitacin. Cucurbitacinele se găsesc în mod normal în frunzele, tulpinile și rădăcinile plantelor de castraveți.
Cucurbitacinele se răspândesc din părțile vegetative ale plantei în fructele de castravete atunci când plantele sunt sub stres. Vremea uscată, lipsa precipitațiilor este de obicei responsabilă pentru amărăciunea castraveților.
Cucurbitacinele tind să fie concentrate în capătul tulpinii castraveților și chiar sub piele. Pentru a elimina cea mai mare parte a amărăciunii, tăiați capătul tulpinii fructului și curățați porțiunea rămasă de castravete. Pentru a evita problema, plantați soiuri de castraveți mai lungi, care sunt mai putin amarui.
Perioadele lungi de vreme uscată pot contribui la castraveții amari. Păstrați-vă castraveții bine udați pentru a compensa tendința de a deveni amari. Luați în considerare adăugarea de irigare prin picurare pentru a vă asigura că plantele primesc umiditate adecvată și constantă. Introduceți degetul arătător în pământ adânc de un centimetru iar dacă este umed nu este nevoie să udați.
Adăugați mulci în zona din jurul rădăcinilor atunci când temperaturile cresc pentru a ajuta la conservarea umidității solului și la prevenirea buruienilor.
Un alt factor al castraveților amari este solul slab și lipsa generală de nutrienți. Solul bogat în materie organică va ajuta la producerea de castraveți mai puțin stresați și cu un gust mai bun. Adăugați compost când pregătiți paturile și apoi îmbrăcați plantele în compost pe tot parcursul sezonului de creștere. Dacă solul dvs. este mai puțin decât ideal, dați castraveților un îngrășământ echilibrat la fiecare 4 până la 6 săptămâni.